Плажът в Росенец“, през вече официално е плаж. Теренът, който

...
Плажът в Росенец“, през вече официално е плаж. Теренът, който
Коментари Харесай

"Росенец" вече официално е плаж

Плажът в „ Росенец “, през към този момент публично е плаж. Теренът, който до момента се водеше земеделска земя, към този момент е нанесен в кадастралната карта като крайбрежна плажна линия.

След като Министерството на туризма установи през предходната година, че пясъчната линия в „ Росенец “, в непосредствена непосредственост до така наречен летни сараи, е плаж, Агенцията по кадастър извърши замервания и изготви профилирана карта за морски плаж.

Заповедта за издаване на картата, както и предварителното ѝ осъществяване беше обжалвано от компания „ Стрейтлайн “, свързвана с Ахмед Доган и представлявана от арх. Калин Тихолов. Съдът към този момент е позволил осъществяването ѝ, разяснява депутатът от „ Демократична България “ Димитър Найденов:

„ Вече вследствие на нашите дейности от лятото насам и по наше искане този плаж попада в кадастралната карта като подобен. И по-важното, което е - това е част от моята тактика да поправя грешката си с гласуването на Общинския съвет от 28 април 2020 година и обещанието, което поех тогава, да направя всички допустимо да върна пътя на жителите на Бургас “.

Решението е дефинитивно, разясни Димитър Найденов и пътят до плажа би трябвало да бъде непокътнат. Сега следва да се издаде акт за държавна благосъстоятелност и линията да бъде категоризирана от Министерството на туризма.

 Росенец - юли 2020 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР