Питсбърг продължи договора на Джейк Гюнцел, съобщиха от американския хокеен

...
Питсбърг продължи договора на Джейк Гюнцел, съобщиха от американския хокеен
Коментари Харесай

Питсбърг подписа с основен нападател

Питсбърг продължи контракта на Джейк Гюнцел, оповестиха от американския хокеен отбор, който завоюва две от последните три купи "Стенли " в НХЛ. Нападателят ще остане още пет години при "пингвините " и ще получи 30 милиона $ за този интервал, като новото съглашение ще влезе в действие от началото на идващия сезон.

"Джейк си извоюва основна позиция в нашия тим още в самото начало на престоя си тук и най-много по време на плейофите през 2017-а. Той е главен състезател и ние се радваме, че ще го задържим още дълго време ", сподели вицепрезидентът на тима Джим Ръдърфорд.

The Penguins have re-signed forward Jake Guentzel to a five-year, $30 million contract extension. The deal begins with the 2019.20 season.

Rutherford on @jakenbake20: “He has become a core player on the team.”

Full details: https://t.co/dIhAQeT1Uu pic.twitter.com/iZlnEqBfni
— Pittsburgh Penguins (@penguins) December 27, 2018
Гюнцел бе определен от Питсбърг в третия рунд на драфта през 2013-а година и през предишния сезон изигра всичките 82 мача за Пенс, записвайки рекордните в кариерата си 22 гола и 26 асистенции. В четвъртък той стартира мача с Детройт като четвърти за тима по точки с 33 от 36 мача.

По време на похода на Питсбърг към трофея през 2017-а Гюнцел игра във всичките 25 плейофни мача и водеше в НХЛ с 13 гола, в това число пет победни. Той добави осем асистенции и с това изравни върха си с 21 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР