Питсбърг победи с 4:3 след дузпи като гост Ню Йорк

...
Питсбърг победи с 4:3 след дузпи като гост Ню Йорк
Коментари Харесай

Питсбърг победи след дузпи, Крозби беше точен срещу Ню Йорк Айлендърс

Питсбърг победи с 4:3 след дузпи като посетител Ню Йорк Айлендърс в дуел от постоянния сезон от Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада. Сидни Крозби осъществя единствения гол при дузпите, а Кейси ДеСмит се отличи с 26 избавени шайби за триумфа в интерес на гостуващия тим. Стражът на Пенс направи пет основни спасявания и в продълженията на срещата.

Матю Барзал даде задатък за Ню Йорк в края на третата част, само че Евгени Малкин изравни за 3:3 единствено 18 секунди преди края на постоянното време.

Попадението е пето за Барзал през сегашния шампионат, а Кейси Сизикас и Жан-Габриел Паго също бяха точни в интерес на тима на Айлендърс. Брайън Ръст и Зак Астън-Рийс осъществиха другите два гола за Питсбърг.

Двата тима още веднъж ще играят един против различен в събота в Лонг Айлънд.
Флорида завоюва с безапелационното 5:2 вкъщи против Тампа Бей, а Арън Екбалд и Алекс Венберг се отличиха с по един гол и асистенция в интерес на спечелилите. Лайтнинг беше в серия от шест поредни триумфа в Лигата, само че мощната игра на отбора на Пантърс прекъсна мощната поредност за гостите.

Франк Ватрано, Картър Верхаге и Брет Конъли също се разписаха във вратата на Тампа Бей, а техният съотборник на вратата Сергей Бобровски парира 19 удара.

Брейдън Пойнт означи на два пъти за Лайтнинг, а стражът Андрей Василевски се отличи с 24 спасявания.

Капитанът на гостите Стивън Стамкос напусна наложително леда поради травма.
Конър Хелебюк парира 41 шута, а Пол Щастни, Николай Елерс и Блейк Уийлър вкараха голове във втория интервал за триумфа на Уинипег с 5:1 вкъщи против Отава.

Щастни, Елерс и Уийлър се разписаха във втората част, след напразна първа третина, в която Хелебюк избави 18 удара.

Нийл Пионк и Матийо Перо също бяха точни в интерес на Джетс. Джош Норис означи почетния гол в интерес на столичани.

Защитникът Артьом Зуб не игра за Отава след позитивен тест за ковид.
Анахайм победи с минималното 1:0 като посетител Лас Вегас с гол на Макс Комтоа в третата част. Вратарят Джон Гибсън се отличи с 21 отразени удара.

Това е първи триумф за Дъкс против Голдън Найтс през сегашния сезон. Анахайм не позволява попадение във вратата си за първи път след 6 септември 2020 година при успеха против Далас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР