Пицата е любима храна на много от нас. Но рядко

...
Пицата е любима храна на много от нас. Но рядко
Коментари Харесай

Най-вкусната пица е домашната! Вижте как да си я приготвим бързо и лесно

Пицата е обичана храна на доста от нас. Но рядко се сещаме да си създадем домашна пица. А когато я приготвим у у дома имаме опция да сложим всичко, което обичаме в нея и да я създадем здравословна. И по този начин, през днешния ден ви представяме рецептата за домашна пица от Диди.

За тестото са ни нужни: 200 мл вода, 3 с.л. масло или зехтин, 1 ч.л. захар, 1 ч.л сол, 1 суха квас и 350 гр брашно. Когато го замесим на ръка е значимо да го оставим да втаса добре.

След това прекосяваме към правенето на пицата. Важно е да отбележим, че продуктите, които слагаме върху тестото могат да бъдат всевъзможни, съгласно усета. Първо намазняваме плота си и позамесваме тестото още веднъж.

След това го разделяме на две елементи и разточваме на тънка, кръгла кора. Докато подготвяме пицата е добре да загреем фурната на 180-200 градуса.

Слагаме тестото в тавичка и сипваме малко зехтин от горната страна, както и солчица. После слагаме домати от консерва и резени от пресния домат. След това я слагаме да се запече във фурната.

Когато забележим, че пицата се е надула я вадим и слагаме останалите артикули. Когато приключим с реденето на съставките, връщаме пицата във фурната за няколко минути, колкото кашкавалът да се разтопи. Това е рецептата на Диди за неповторима домашна пица.

Добър вкус! 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР