Питки със зелен лук – чудесен начин да замените хляба

...
Питки със зелен лук – чудесен начин да замените хляба
Коментари Харесай

Вкусни питки със зелен лук, приготвени почти от нищо

Питки със зелен лук – превъзходен метод да замените хляба и да допълнете закуската. Оказва се, че са доста деликатни и ароматни. В допълнение, приготвянето им изисква най-малко артикули, а резултатът е необикновен. Питките са с леко хрупкава текстура, а самото тесто е доста нежно.

Основни артикули за приготвянето на питки със зелен лук:

500 грама брашно300 милилитра водасол2 грама суха маящипка бакпулвер2 чаени лъжички захар2 супени лъжици олиовръзка зелен лук

Начин на подготвяне:

Пресейте брашното в купа, изсипете в него бакпулвера, солта, захарта и маята. Смесете всичко усърдно. След това прибавете малко вода и омесете тесто.След това изсипете олиото и го смесете с тестото.Нарежете зеления лук и го прибавете в купата. Внимателно омесете тестото още веднъж.Покрийте готовото тесто и оставете да бухне за към 30 минути.Поръсете работната повърхнина с брашно. Вземете парче тесто и го поставете на масата. С помощта на ръцете си му придайте форма на питка и направете 2-3 разреза. Направете същото с останалата част от тестото.Прехвърлете готовите питки в парещ тиган с огромно количество олио и изпържете от двете страни до златисто.

Вижте още: Начини да приготвите картофени кюфтета, не по-лоши от тези с месо

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР