Питали ли сте защо начинът на живот се отразява толкова

...
Питали ли сте защо начинът на живот се отразява толкова
Коментари Харесай

Сух четков масаж против целулит

Питали ли сте за какво методът на живот се отразява толкоз безпощадно върху кожата под формата на акне, екземи, бръчки и целулит? Този максимален човешки орган дава отговор всекидневно за извеждането на огромна част от насъбраните отрови в организма – близо една четвърт. Но не постоянно това се случва дейно. От една страна, бомбандираме тялото си с доста повече отрови, в сравнение с то може да се оправи. От друга мъртви епидермални кафези, козметика и замърсявания от околната среда запушват порите и се трансформират в преграда по пътя на отровите. Това води до задържането им в подкожния пласт, където повреждат мастните кафези или с други думи стават причина за появяването на целулит.

На пазара има доста козметични средства, които имат за цел да подтикват кръвообръщението и лимфодренажа в проблематичните области, с цел да разбият и разнесат целулитните депа. Но не ли по-добре да предотвратяваме казуса, в сравнение с да се опитваме да го решим? Още повече, че даже след най-ефективният антицелулитен артикул токсините още веднъж се натрупват по същите места. Ежедневният четков масаж обаче предотвратява образуването на нов целулит и прави остарелия съвсем видим.

Преимущества
Ексфолирането със суха четка отстранява мъртвата кожа, поддържа порите отворени и най-важното – подтиква лимфоотока. А лимфата е онази телесна течност, която отмива от тъканите непотребните и нездравословни субстанции. Масажът също по този начин обезпечава вярно систематизиране на подкожните мазнините (не под формата на хълмове и падини) и разрушава целулитните депа. Подобреното кръвообръщение води до по-добро доставяне на кожата с хранителни субстанции, което я прави еластична, стегната и блестяща. Накратко казано, ежедневното ексфолиране със суха четка отстранява всички бариери по пътя на токсините, прави тялото по-стройно, а антицелулитната козметика по ефикасна.

Как да го вършим
Изберете необятна четка с корав, само че наложително с натурален косъм и дълга ръкохватка, с цел да може да масажирате еднообразно комфортно всички проблематични места. Най-подходящото време за процедурата е заран, а времето, което би трябвало да отделите е единствено няколко минути. Първият път евентуално ще усетите леко прежулване, само че скоро кожата ви ще свикне. Започнете да четкате от пръстите на краката, продължете по стъпалото и след това към прасеца, коляното, бедрата и ханша. Посоката на масажа би трябвало да бъде постоянно към сърцето, а придвижванията отвесни или кръгообразни (на дупето и корема). След това изчеткайте гърба и ръцете като започнете още веднъж от пръстите нагоре. Нежните елементи на тялото – гърдите, деколтето и лицето, не трябва да се включват в масажа.

След процедурата е добре да вземете душ, с цел да отмиете мъртвите кафези. Веднага по-късно нанесете овлажняващ лосион за тяло или антецелулитен гел. Ексфолиращия масаж разрешава по-дълбоко навлизане на козметичните артикули и ускорява успеваемостта им. Самата четка измивайте с топла вода и сапун след всяка процедура и изсушавайте добре, с цел да не се развиват в нея гъбички и бактерии.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР