Питах ги защо стрелят, защо бягат. Исках да ги видят

...
Питах ги защо стрелят, защо бягат. Исках да ги видят
Коментари Харесай

Чистачката от Софийския затвор: Не трябваше да съм там, не беше в моите задължения

Питах ги за какво стрелят, за какво бягат. Исках да ги видят и хората, да схванат, да ги спрат. Те ми споделиха да се махам. Спрях се, тогава се уплаших. Това описа чистачката Христина Александрова в извънреден роман за случилото се преди към този момент седмица и половина в Софийския централен затвор, когато рецидивистите Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха през централния излаз на пандиза.
Видях изстрела, един от двамата стреля. Не стреляше във въздуха, а към будката на надзирателя, описа още Александрова, която добави, че съгласно нея изстрелите въобще не са били за да сплашат пазачите, а да ги уцелят.
След случилото се, Александрова не могла да спи много-много. Мислех си, че не трябваше да съм там, че това, което направих, не влиза в моите работни отговорности , показа тя.
На експлицитен въпрос на Нова телевизия дали управлението на Софийския централен затвор я е поздравило, Александрова с половин уста сподели, че е имало привет.
Припомняме, че избягалите Пелов и Колев са с извънредно тежки присъди. Пелов има 30-годишна присъда, като първото му закононарушение е през 1996 година, когато влиза в едно обмен бюро в Пловдив, убива притежателите на място и взима към 300 $. След това се укрива, описа Красимир Занев, някогашен шеф на работа " Издирвания ". Занев добави, че Пелов доста добре познава планините към Ботевград, което е направило издирването му извънредно мъчно. По-късно, през 2011 година Пелов и негов някогашен съкилийник правят въоръжен обир в златарско ателие в Ботевград, където също убиват притежателя и бягат. Докато бягат от полицията, Пелов взима за заложници цяло семейство, което по-късно освобождава и се укрива. През 2016 година в центъра на Ботевград Пелов убива двама мъже от ромски генезис с нелегално оръжие.
Радослав Колев пък е умъртвил с чук и нож 52-годишен чиновник на Национална агенция за приходите и ранил тежко различен мъж, който е съкровен сътрудник на убития. Колев има присъда от 26 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР