Писмени показания на американския президент Доналд Тръмп са предадени на

...
Писмени показания на американския президент Доналд Тръмп са предадени на
Коментари Харесай

Тръмп е дал писмени показания на Робърт Мюлер

Писмени показания на американския президент Доналд Тръмп са предадени на специфичния прокурор Робърт Мюлер, който управлява следствие на хипотетичната интервенция на Русия по време на изборите за президент през 2016 година. Това заяви във вторник юристът на американския водач Рудолф Джулиани.

" Специалният прокурор получи достъп до повече от 30 очевидци, 1,4 милиона страници с разнообразни материали и в този момент писмените отговори на президента на въпросите. Дойде времето да приключим следствието ", сподели Джулиани в документално изказване.

Разследването е във връзка обвиняванията за хипотетични опити на съветските управляващи да повлияят на президентските избори през 2016 година в Съединени американски щати и се води от май предходната година от специфичния прокурор Робърт Мюлер. Той предяви обвиние на 19 души, измежду които петима американци, тринадесет руснаци и един холандец. На 13 юли към този момент някогашният първият заместител основен прокурор на Съединени американски щати Род Розенщайн повдигна обвиняване на други 12 души, които съгласно Вашингтон, са сътрудници на съветското военно разузнаване.

Президентът на Съединени американски щати и неговите помощници неведнъж са отхвърляли съмненията за каквито и да било противозаконни контакти с съветските представители по време на предизборната акция. Москва също доста пъти опровергава изказванията за опити да повлияе на хода на изборите в Съединените щати. /БГНЕС, ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР