Пищна процесия с позлатена каляска в центъра премина от Бъкингамският

...
Пищна процесия с позлатена каляска в центъра премина от Бъкингамският
Коментари Харесай

Златната каляска стигна до Уестминстърското абатство, започна коронацията на Чарлз III


Пищна върволица с позлатена колесница в центъра мина от Бъкингамският замък до Уестминстърското абатство, където Чарлз Трети ще бъде коронясан за английски крал.

Процесията е бурно приветствана от многохилядното голям брой, събрало се по трасето да приветства Чарлз и Камила. Дъждът по никакъв метод не пречи на събитието, британците мъчно могат да бъдат уплашени с неприятно време, разяснява БНР от Лондон.

В абатството беше цялостно с високи посетители и повече от 2200 души, измежду които представители на 203 страни, множеството от които държавни глави, монарси от целия свят и членове на кралското семейство. Тук е и българският длъжностен министър председател Гълъб Донев.

Коронацията стартира в 13:00 българско време, ръководена от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби – глава на англиканската черква. Това е безспорно обилна и помпозна гала с доста антични ритуали и обичаи.

Коронацията би трябвало да завърши до 15 ч. наше време, след което към този момент коронясаните крал Чарлз Трети и кралица Камила (която към момента е кралица-консорт) ще се върнат назад в Бъкингамския замък. Там те ще излязат в обкръжението на най-близките членове на фамилията си на балкона, с цел да следят обичайното авиошоу и да помахат на еуфоричната навалица.

Премиерът Риши Сунак дефинира днешния ден като миг на изключителна национална горделивост и жива проява на модерния темперамент на страната. Много се натъртва на това какъв брой е пъстра и разнородна цялата тази гала, включваща всевъзможни раси и религии.

Риши Сунак написа в Туитър, че „ няма друга страна, която може да показа по подобен метод ослепителната показност. Но това не е просто театър. Това е горделив израз на нашата история, просвета и обичаи “. Според него от днешната коронация съставлява нещо като свещен обред, посредством който се ражда нова епоха.

Иначе в цяла Англия през целия ден ще е по този начин – уиски, джин, бира и празненства по случай коронацията на крал Чарлз Трети.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР