Пишман организаторите на протестите срещу правителството на Бойко Борисов са

...
Пишман организаторите на протестите срещу правителството на Бойко Борисов са
Коментари Харесай

Отровните гафове на провалените протестъри – четири гафа в 30-минутна акция

Пишман уредниците на митингите против държавното управление на Бойко Борисов са тотално изхабени откъм симпатизанти и също така страдат от остра непълнота на креативност, написа.

Самонабедилите се за протестни гурута се пробваха да прикрият нефелността си посредством своя специалитет – подправените вести. За тази цел проведоха мини акция с безумни изказвания за миграцията и изискванията за спорт в страната, откровени обиди към българския народ и копи пейст лозунги от Скопие.

"Ден 120: Изтърканите обувки на 2 млн. българи " - събитие от гафове

Преди дни към 30 индивида, водени от юриста на любовницата на Васил Божков – Николай Хаджигенов, още веднъж затвориха придвижването в центъра, с цел да оставят няколко чифта обувки пред входа на Министерски съвет.

Гаф номер 1

„ Отровното трио “ окраде македонците, които стачкуваха със остарели обувки в Скопие още през 2019 година. Повечето акции на протестърите в последните месеци бяха изкопирани от непознати страни, само че с една съществена разлика – неналичието на хора.



Гаф номер 2

Самият Хаджигенов направи съдбовна неточност като разгласи, че децата му са отпътували, с цел да не бъдат тъпи и необразовани като българите, приключили тук. Това неуместно изявление на пишман революционера вбеси редица публицисти и общественици, в това число протежето на Мая Манолова Вера Иванова, която му скочи с изострен пост в обществените мрежи. Освен това признанието на Хаджигенов повдигна състоятелен въпрос по какъв начин този герой против корупцията може да си разреши да устоя двама души в чужбина, в случай че работи почтено и честно в България.

Гаф номер 3

"Всеки от вас може да донесе старите изтъркани обувки на своите другари, които избягаха от България, и да ги хвърли пред Министерски съвет. Повече от 2 000 000 българи избягаха. Ние ще донесем обувките им и ще ги хвърлим пред входа на Министерски съвет ", прикани Арман Бабикян.
Бащата на подправените вести се развихря в изявите си, само че пропуща неуместни обстоятелства – като да вземем за пример да посочи КОГА болшинството от българите, които живеят в чужбина, са решили да изоставен родината ни.

Става въпрос за 30-40-годишен интервал на миграция, обвързван както с терора по времето на комунизма, по този начин и с настъпването на изкривения модел на демокрацията по времето на Иван Костов, Сергей Станишев и Симеон Сакскобурготски. Бойко Борисов става министър председател за първи път едвам през 2009 година.
Нещо повече - данните за последните три десетилетия демонстрират, че най-вече хора са напуснали страната в края на 80-те години и през спешните 90-те години на предишния век. Оттогава миграцията доста понижава.

Данни на Националния статистически институт сочат, че от 1985 година до 1992 година страната са напуснали 465 000 българи. От 1992 година до 2001 година зад граница са отишли 217 809 българи. От 2001 година до 2011 година - 175 244. От началото на второто десетилетие на 21 век се следи забележителен спад на миграцията на българи. От 2011 година до 2016 година страната са напуснали единствено 24 403 българи.

Каква отговорност от сегашното държавно управление могат да търсят провалените уредници на митинги, когато обстоятелствата демонстрират, че в последните години сензитивно пораства броят на българите, които се завръщат в родината - към 4 пъти за интервала 2012 година - 2018 година

Месеци преди на протежетата на Васил Божков да им хрумне концепцията да упрекват Борисов, че е пратил българите в чужбина, министър председателят неведнъж е коментирал тематиката с миграцията. Дори е разгласил обществено статистики с наклонност за повече завръщащи се българи.
Публикация на Бойко Борисов във Facebook от 23.02.2020 година гласи следното:

„ Дълги години страната ни беше ръководена от тежък комунистически режим, българите нямахме право на избор и свободно придвижване. Последваха рецесиите, до които бяхме докарани от същата комунистическа партия – срив на българския лев, изгубване на спестяванията на хората, свръхинфлация, апетит и бедност. Логично, доста българи потърсиха своя късмет за оцеляване и развиване зад граница. През последните години у нас има забележим прогрес. Това е мнението на хората и анализаторите, това демонстрират и всички статистически данни. Именно по тази причина през последните години сензитивно пораства броят на българите, които се завръщат в родината - към 4 пъти за интервала 2012 година - 2018 година Днес в Европа няма стена, която да разделя хората, миграционните процеси са относително лесни, само че за нас е значимо, че посоката към този момент е двупосочна. Разбира се, че в страната ни има проблеми, само че те са решими и по тях се работи. Продължаваме с напъните за възстановяване на изискванията на живот, да имаме по-високи приходи, по-добра инфраструктура, по-добра бизнес среда. Всеки един българин е значим за страната ни! Вярвам, че сме на прав път и позитивната наклонност от ден на ден българи да се завръщат в родината ще продължи. “

Това изказване се поддържа и от формалните данни за популацията на страната, съгласно които последователно се усилва противоположният поток към страната – за последните 5 години той надминава 21 хиляди средногодишно. Така, чистата миграция от страната е приблизително към 4 хиляди души годишно, което е доста под равнищата за последните три десетилетия.



Според Национален статистически институт в другите години се следят огромни вариации в чистата миграция от 1000-2000 души през 2012-2014 година до 9000 през 2016 година Въпреки това чистата миграция е надалеч по-ниска, в сравнение с в предходни интервали. Според националната статистика, през 2016 година 21 241 лица са трансформирали своето всекидневно местоживеене от чужбина в България. От тях 46% са родени в България – т. е. това са българи, които са се върнали назад в България.

В интервала 2014-2017 година годишно в България се завръщат към 10 хиляди души, родени в България. Това е двойно повече по отношение на 2013 година, когато броят на завърналите се българи е 4771.

Гаф номер 4

Да твърдиш, че няма условия за тенисисти дни преди супертурнира по тенис, на който България е хазаин

Част от акцията пред Министерски съвет включваше замеряне на постройката с тенис топки. Причината – младите тенисисти нямали условия за тренировки. Това се случи броени дни преди грандиозния старт на супертурнира от категория АТП 250 Sofia Open 2020 в „ Арена Армеец “., който е подкрепян финансово четири следващи години от държавното управление и от Министерство на младежта и спорта.

„ Благодарение на семейството на България на шампионат от международния тур, най-хубавите български тенисисти имат шанса да се включват непосредствено в конкуренцията със звездите от международния тенис хайлайф “, оповестяват уредниците.

Да критикуваш кабинета на Борисов за липса на вложения в спорта е в действителност гибелен акт, тъй като в границите на трите му държавни управления са вложени над 400 млн. лв. в реновиране и създаване на спортна инфраструктура в цялата страна.

До идването на първото държавно управление на Бойко Борисов единствената инвестиция в спорта е един прославен ремонт на „ Васил Левски”, който глътна повече пари от едно ново оборудване и по този начин и не беше приключен - нито от Костов, нито от Станишев.

Вероятно видната протестърка Мануела Малеева е дала на сътрудниците си от „ Отровното трио “ концепцията за тенис акцията, само че тя минимум би трябвало да приказва по тази тематика, откакто е обществена загадка по какъв начин цялото ѝ семейство забогатява на гърба на българския тенис, трансформирайки го в монополен бизнес.

Нещо повече – кланът Малееви претендират, че имат права на благосъстоятелност над Григор Димитров и за поредна година са му забранили да взе участие в шампионата в София, с което лишават стотици българи и млади гении от опцията да се срещнат персонално със своя тенис кумир.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР