пише CNN BusinessНедостигът на хора е критичен във всички сфери

...
пише CNN BusinessНедостигът на хора е критичен във всички сфери
Коментари Харесай

Рафтовете на хранителните магазини в Америка са по-празни от когато и да било

пише CNN Business

Недостигът на хора е сериозен във всички сфери на хранителната промишленост – от фермите, през производителите и до самите магазини.

Това се случва, откакто супермаркетите не съумяват да ги заредят в точния момент с изчерпаните към този момент артикули, като мляко, самун, месо, почистващи препарати и други

Недоволни клиенти разгласиха редица фотоси в обществените мрежи през последните дни, на които се виждат празните лавици в магазини на Trader Joe`s locations, Giant Foods, Publix и други

Проблемите по доставките, които са налице от началото на пандемията, този път се съчетаха с бързото разболяване на чиновниците от новия вид Омикрон на COVID-19, който е в основата на заболелите по над 1 млн. души на дневна база в Съединени американски щати.

Недостигът на чиновници е сериозен за превоза и логистиката, които в тази ситуация се оказват главните аргументи за нарушените доставки на артикули и зареждането им по рафтовете на магазините.

Според данни от Националната асоциация на супермаркетите, сега огромните вериги оперират с по-малко от 50% от чиновниците си, пише profit.bg.

Не би трябвало да забравяме и проблемите с превоза, където, с изключение на дефицит на водачи, се регистрира и застаряване на личния състав.

На всичко от горната страна, неприятното време в обособени щати на страната в допълнение утежни ситуацията. В магазините на Trader Joe’s клиентите можеха да видят табели, на които е посочено, че поради неприятното време рафтовете сега са празни.

Паническите покупки поради страха от дефицит на обособени артикули единствено влошат ситуацията, написа още CNN Business.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР