Пирогов закри и последното си Ковид отделение след 8 месеца

...
Пирогов закри и последното си Ковид отделение след 8 месеца
Коментари Харесай

Пирогов продължава да приема пациенти с COVID-19

" Пирогов " закри и последното си Ковид поделение след 8 месеца неуморна работа. В разгара на втората вълна през ноември предходната година болничното заведение преструктурира Втора клиника по ортопедия и травматология в следващото Ковид поделение.

Болницата продължава да приема пациенти, инфектирани с COVID-19. Закрита е в действителност последната конструкция от в допълнение разкритите по време на ескалацията на епидемията. Първата коронавирус конструкция остава, тя разполага с 30 кревати и още 8 кревати интензивни. Борбата продължава - съобщи в " Денят стартира " началникът на Клиниката по вътрешни заболявания доцент Петър Атанасов.

При нужда има подготвеност за наново откриване на спомагателни отделения. Над 15 отделения са били разкрити на територията на болничното заведение - към 500 кревати, в това число реанимациите.

" Пикът на болестта, който пристигна след Нова година, докара до тома, че Всичко беше цялостно. Беше доста натоварено. Пирогов пое най-големия удар. Първите два случаи ние ги поехме ", сподели началникът на Ковид отделението доктор Снежа Бахарова.

Апелът на " Пирогов " е тези, които не са се ваксинирали към момента, да го създадат. Болницата ваксинира без почивен ден от 8.30 до 11.30 ч. в делнични дни, и до 17.30 ч. в почивни дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР