„Пипах го, целувах го, затворих му очите“. Това заяви пред

...
„Пипах го, целувах го, затворих му очите“. Това заяви пред
Коментари Харесай

Майката на убития в Борисовата градина Георги разказа през сълзи: Пипах го, целувах го, затворих му очите

„ Пипах го, целувах го, затворих му очите “. Това съобщи пред Софийския градски съд Албена Игнатова, майка на 16-годишния Георги, който бе заклан измежду бял ден в Борисовата градина преди съвсем три години.

Жената не заварила първородното си дете живо. Георги умрял няколко минути преди родителите му да дойдат на лобното му място – скамейка на една от алеите в Борисовата. Момчето бе убито на 2 юни 2015 година, а обвиняем за зверството е Йоан Матев, който се укрива от Министерство на вътрешните работи близо година и половина, преди да бъде задържан. След показанията на родителите през вчерашния ден подсъдимият индиферентно заръфа кроасан пред тях.

Родителите на Георги го заварили да лежи по тил. Под ребрата вляво зеела рана. Майката се спуснала да го прегърне, макар че служителят на реда не разрешил.

„ До последно имах вяра, че той към момента диша. Моя се детето ми да не се е мъчило доста “, сподели през сълзи 42-годишната Албена. Жената описа, че братчето и сестричето на Гого непрестанно желали той да си пристигна, макар че знаели, че „ той е към този момент звездичка “.

„ Отиде си огромна част от сърцето ми “, сподели с тъга майката. По думите ѝ гибелта му е оставила дълготраен отпечатък у всички в фамилията. „ Кака да обясниш на едно дете, че брат му е бил погубен. Това не е обикновено,. Да излезеш на открито и да те наръгат “, сподели майката. Тя добави, че Георги е бил сърдечен и виновен. Приятелката му Лора, в чиито ръце момчето издъхнало, е била първата му обич.
„ В фамилията ни децата постоянно са били на напред във времето. Имахме три деца. Георги беше най-голямото дете и към момента е. Той постоянно ще ни бъде дете “, сподели пред магистратите бащата Валентин Игнатов. Съкрушеният родител изясни, че след гибелта на Гого в фамилията се родило 4-то дете.

Първа до момчето стигнала приятелката му Лора. След като бил намушкан, Георги се обадил първо на нея. „ Лора, апелирам те ела. Наръгаха ме “, било последното, което ѝ споделил. Когато девойката стигнала до него, той към този момент лежал на пейката, телефонът му бил до главата. Момчето имало пяна към устата, чували се хрипове, обезверено се опитвало да си поеме мирис.
„ Държах му ръката от самото начало “. Гледал, само че погледът му бил празен. Портфейлът му бил на земята. От него се подавала банкнота. Лора незабавно се обадила на 112, след това позвънила на Албена и на Константин Малчев – най-хубавият другар на Георги. Момчето бързо също звъннало на Бърза помощ. Първоначално колата за спешна помощ ги подминала и момчето стъпало да я гони. Като стигнали, лекарите единствено установили гибелта.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР