Pink е сценичният псевдоним на американската певица и авторка на

...
Pink е сценичният псевдоним на американската певица и авторка на
Коментари Харесай

Розовата бунтарка на музиката: Пинк на 40

Pink е театралният псевдоним на американската певица и авторка на песни Alecia Beth Moore.

По бащина линия тя има ирландски и немски генезис, а по майчина - литвийски и еврейски.

Родената в Пенсилвания на 8 септември 1979 година Pink става известна, с помощта на неповторимия си провокационен жанр и емоционото звучене.

 Пинк Getty

Признание за музикалните дадености на Pink е фактът, че тя е на 12-то място в залата на славата на музиката на Англия за 21-ви век, а вокалните й умения са сравними с тези на починалата Janis Joplin, която е измежду идолите й.

Когато през 1999г. нашумя със своя първи независим сингъл "There You Go ", в клипа към песента Pink се появи с блестящо розов цвят на косата. Затова никой не се запита дали зад професионалния й псевдоним стои нещо друго, друго от цвета на косата й. Когато обаче през 2001г. тя се появи с руса коса, всички започнаха да задават въпроса - "Ама по какъв начин по този начин? Нали си Pink, за какво си руса? ".

Въпреки очевидната аналогия сред псевдонима и цвета на косата й, истината е друга.Носеха се разнообразни клюки, съгласно един от които тя получава прякора си на летен лагер, където някой смъкнал панталоните й и тя порозовяла цялата. Официалната версия е, че тя взаимства името си от прословутия воин Mr. Pink от кино лентата на Куентин Тарантино "Глутница Кучета ". Според нея и нейните другари, те имат сходни характери, защото и двамата били крайни персони.

 Пинк Getty

През пролетта на 2001 година Pink работи дружно с рапърката Lil' Kim, R&B изпълнителката Mya и Christina Aguilera върху песента на Labelle от 1975 година Lady Marmalade. Продуценти на парчето са Rockwilder и Missy Elliott. Песента е включена към саудтрака на кино лентата “Moulin Rouge” на Baz Luhrman. Lady Marmalade заема челна позиция в Billboard Hot 100 и печели премия Грами - първата за Pink , за най-хубаво поп-сътрудничество. Песента има триумф и в Австралия, където саундтракът се трансформира в най-продавания албум за 2001 година

В края на годината Pink взема решение сама да се заеме със личната си кариера, тъй като имиджа, който й е налаган досега, не й харесва.

 Пинк Getty

С цел да се развие като по-сериозен музикант и създател на песни, тя търси помощта на някогашната вокалистка на 4 Non Blondes, Linda Perry. Заедно те написват множеството от песните във втория албум на Pink - M!ssundaztood (2002 г.). Още в първия сингъл - Get the Party Started, се усеща по-стабилното поп-рок звучене на албума. Следващите сингли от албума Don't Let Me Get Me, Just Like A Pill и Family Portrait , също се радват на известност.

През 2003 година певицата записва сингъла Feel Good Time към “Charlie's Angel's: Full Throttle”. Парчето е измежду първите 60 в класацията Hot 100 Singles на Billboard. През същата година Pink издава нов албум Try This. Той доближава Топ 10 на класациите в Америка, Англия и Австралия. Въпреки че синглите Trouble и God Is A DJ не се котират добре в родината й, Trouble въпреки всичко й донася втора премия Грами.

В началото на 2006 година Pink издаде новия си диск I'm Not Dead. Първият сингъл Stupid Girls към този момент се върти по радиото и малкия екран.

През 2001, Пинк се среща с професионалния мотоциклетист Кари Харт. След години партньорство, на 7 януари 2006 подписват брак в Коста Рика. След месеци спекулации за развода им, през 2008 тя удостоверява това с песента „ So What? “. През февруари 2010 тя афишира че с Кари са дружно. На 2 юни 2011 Пинк му ражда първото им дете, щерка им (Уилол).

 Пинк Getty

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР