Пилотите на два самолета направиха кръг във въздуха, за да

...
Пилотите на два самолета направиха кръг във въздуха, за да
Коментари Харесай

Пътниците в самолета успяха да се насладят на северното сияние

Пилотите на два самолета направиха кръг във въздуха, с цел да могат пасажерите да се насладят на естествения феномен

Северното зарево беше изключително очевидно тази седмица в северните ширини. Невероятната хубост на естественият феномен нормално се вижда единствено от едната страна на самолета. В Северна Европа водачите на два самолета взеха решение да зарадват пасажерите, като трансформираха курса на полета.

Първо, покрай финландския град Пуоланка, аероплан на Finnair A319 направи завой на 360°, тъй че пасажерите от двете страни на самолета да могат да видят северното зарево.



Същото направиха и водачите на полет от Рейкявик до Манчестър с цел да зарадват пасажерите в салона на самолета.

Любопитно е, че има специфични въздушни турове за феновете на северното зарево. Някои туристически компании провеждат чартърни полети до места, където се случва това небесно събитие.

Северно зарево (Aurora borealis) - сиянието на горните пластове на атмосферата. Възниква заради взаимоотношението им с протоните и електроните на слънчевия вятър. Защо северното зарево е с този цвят? Когато частиците доближат равнище от 400-100 км над морското ниво, те провокират азотните и кислородните атоми и по този метод небето трансформира цвета си.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР