Пилотът на Yamaha Маверик Винялес записа най-добро време на сезонния

...
Пилотът на Yamaha Маверик Винялес записа най-добро време на сезонния
Коментари Харесай

Винялес бе най-бърз на MotoGP теста в Барселона

Пилотът на Yamaha Маверик Винялес записа най-хубаво време на сезонния тест от MotoGP в Барселона. Испанецът направи обиколка за 1:38.974 минути в края на деня и завърши сесията с 0.277 секунди преднина по отношение на сателитния водач на Yamaha Йоан Зарко. Топ 3 добавя Хорхе Лоренсо с италианския Ducati с още шест хилядни обратно.

Пистата в Барселона бе преасфалтирана след последното MotoGP съревнование там и в следствие времената бяха по-добри от предходната година.

Целта на теста бе водачите да оказват помощ на формалния снабдител на гуми Michelin да дефинира гамата гуми, която да приготви за идната идващия месец Гран При на Каталуня. Ето за какво този тест не се брои към разрешените пет дни за проби през сезона на заводските водачи.

Кал Кръчлоу със сателитна Honda бе най-бърз до обяд, само че в последна сметка остана четвърти, на повече от половин секунда зад Винялес. Андреа Довициозо с втори Ducati остана на пета позиция, следван от Валентино Роси и водача в шампионата Марк Маркес.

Caída de @TitoRabat y bandera roja en el #testmontmelo en el circuit de Barcelona-Catalunya pic.twitter.com/3XRUFGReWp
— Dani Calzado (@dani_calzado) May 23, 2018
Тито Рабат със сателитен Ducati не записа време следобяд поради тежката злополука, която претърпя. При случая моторът му избухна в пламъци, а самият той бе превозен в болница. От тима оповестиха, че той няма фрактури в резултат на злополуката.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР