Пилотът на Toyota От Танак триумфира на рали Швеция -

...
Пилотът на Toyota От Танак триумфира на рали Швеция -
Коментари Харесай

От Танак триумфира на рали Швеция и поведе във WRC

Пилотът на Toyota От Танак победи на рали Швеция - втори кръг от сезона в Световния рали шампионат (WRC) и за първи път в своята кариера повежда в генералното класиране на шампионата. Естонецът реализира успеха с задатък от 53.7 сек пред втория водач - Есапека Лапи (Citroen). Танак завоюва и последния супер специфичен стадий и с това си подсигурява пет бонус точки към 25-те, присъщи за спечелилия.

Лапи завоюва борбата за второто място, в която се бяха присъединили още водачите на Hyundai Андреас Микелсен и Тиери Нювил. В началото на последния спортен ден от шведското рали тримата бяха разграничени от по-малко от 10 секунди. В последна сметка Нювил се задоволи с последното място на подиума с 3 сек закъснение от Лапи и с четири
бонус точки от последната спортна права.

@RallySweden SS19

1 @OttTanak 05m15.120s
2 @ThierryNeuville +3.562s
3 @ElfynEvans +4.441s
4 @SebOgier +4.637s
5 @EsapekkaLappi +4.958s

Rally final result
1@OttTanak 2h47m30.0s
2 @EsapekkaLappi +53.7s
3 @ThierryNeuville +56.7s#WRC #Rallysweden pic.twitter.com/OSEj0cUvMn
— WRC (@OfficialWRC) February 17, 2019
Микелсен разочарова с представянето си в последния стадий, където приключи с девето време, само че въпреки всичко съумя да си резервира четвъртото място. Зад него финишира Елфин Еванс с M-Sport Ford. Крис Мийк с Toyota и Себастиен Льоб с Hyundai заеха надлежно шесто и седмо място.

След случая си в петък, Себастиен Ожие се върна в надпреварата на 46-о място и единственото, за което му остана да се бори, бяха
бонус точките в последния стадий. Французинът обаче съумя да вземе едвам две точки от там и по този начин от първата позиция в генералната класификация падна до третата, като на второ място се подреди Нювил.



СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР