Пилотът на Ферари Шарл Льоклер е решен да сложи край

...
Пилотът на Ферари Шарл Льоклер е решен да сложи край
Коментари Харесай

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер иска да спечели световната титла във Формула 1

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер е решен да постави завършек на 16-годишното очакване на отбора за купа във Формула 1.

25-годишният монегасец стартира доста мощно сезон 2022 и завоюва две от първите три надпревари, само че съумя да победи единствено в още един от останалите 19 старта и завърши сезона на 146 точки за първенеца Макс Ферстапен, който стана международен първенец за повторно. Сега обаче Льоклер счита, че е време за идната стъпка - да донесе първа купа на Ферари от 2007 година насам, когато това стори финландецът Кими Райконен.

" Единствената ми цел е да печеля ", сподели Льоклер при представянето на отбора за новия сезон във Фиорано.

" Чувството за победа е това, което ме стимулира, стимулира и отбора. Нямам самообладание да вляза още веднъж в болида и се надявам, че ще печеля купата. 2022 година беше добра стъпка в тази посока след два доста тежки сезона. Но стигнахме единствено до второ място при водачите и при конструкторите ", сподели Льоклер.

" Смятам, че свършихме чудесна работа по премахване на проблемите в колата и се надявам тя да бъде още по-добра този сезон ", сподели още монегасецът, който за пети следващ сезон ще кара за Ферари във Формула 1.

Новият сезон стартира на 5 март с Гран при на Бахрейн, а с изключение на на Льоклер Ферари ще разчита и на испанеца Карлос Сайнс-младши.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР