Пилотът на Ферари Себастиан Фетел е изправен пред допълнително наказание

...
Пилотът на Ферари Себастиан Фетел е изправен пред допълнително наказание
Коментари Харесай

ФИА ще разследва допълнително инцидента между Фетел и Хамилтън

Пилотът на " Ферари " Себастиан Фетел е изправен пред в допълнение наказване за случая с Люис Хамилтън в Гран при на Азербайджан. В сряда интернационалната автомобилна федерация (ФИА) разгласи, че стартира настрана следствие на случилото се сред двамата кандидати за международната купа във Формула 1.

Фетел удари откъм гърба Хамилтън, а по-късно го блъсна странично, откакто преди този момент англичанинът понижи темпото преди изтеглянето на колата за сигурност. Германецът беше осъден с 10 секунди престой в бокса и лишаване на три точки от спортния му лиценз. Пилотът на " Мерцедес " беше оневинен от стюардите.

В последна сметка четирикратният международен първенец съумя да финишира пред трикратния отличник и усили с две точки задатъка си в генералното класиране - от 12 на 14.

Днес ФИА разгласи, че случаят ще бъде прегледан в допълнение идния понеделник (3 юли), с цел да се " реши дали са нужните спомагателни дейности ".

Решението на интернационалната федерация ще бъде оповестено преди уикенда за Гран при на Австрия (7-9 юли).



Според авторитетното немско издание Auto Motor und Sport Фетел е бил доста покрай дисквалификация. Комисарите са обсъждали да развеят черен байрак пред водача на " Ферари ", само че не са го сторили по една единствена причина – да не окажат въздействие върху борбата за купата.

Правилникът също не може да каже еднопосочно кой е прав и кой крив в тази ситуация. Член 39.13 може да бъде обсъждан по два метода. Първо, тъй като споделя, че водачът в надпреварата избира да диктува темпото и " в случай че се постанова да отвори отдалеченост от 10 дължини до колата за сигурност при нейното прибиране ".

От друга страна по-долу в текста написа, че " поради отбягване на произшествия колата би трябвало да поддържа отмерено движение без внезапни ускорения и прекъсвания, които могат да застрашат останалите ".

" Мисля, че това беше казус. По-лошото е, че дребни деца са ни гледали и те видяха какво е държанието на един четирикратен първенец. Да шофираш неразумно и да се удряш в различен водач е позорно. Мисля, че той се опозори ", сподели Хамилтън по адрес на своя противник.

Фетел отхвърли да е удрял британец съзнателно. " Потроших си крилото, при него имаше известни повреди, само че нищо от това нямаше да повлияе върху хода на надпреварата. Но не се прави по този начин, а той прави сходно нещо не за първи път. Не мисля, че беше належащо ", съобщи водачът на " Ферари ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:Формула 1 (54)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР