Пилотът на Ферари Карлос Сайнц обясни, че не е особено

...
Пилотът на Ферари Карлос Сайнц обясни, че не е особено
Коментари Харесай

Сайнц: Типичен удар за Монако, нищо сериозно

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц изясни, че не е изключително обезпокоен от злополуката, която направи във втората свободна подготовка за Гран При на Монако през вчерашния ден и която постави завършек на програмата му за деня. Испанецът беше най-бърз в първата свободна сесия, а в следобедната подготовка той и съотборникът му Шарл Леклер бяха единствените, които отговаряха на бързите обиколки на международния първенец Макс Верстапен с Ред Бул.

Сайнц закачи вътрешната мантинела на излизането от „ Басейна ” и се заби в насрещната защитна стена, откакто предното му дясно окачване се счупи и той загуби надзор на колата. Неговият случай беше копие на удара на Леклер отпреди две години, след който Шарл не съумя да започва в надпреварата, макар че беше спечелил полпозишъна. С разликата, че Сайнц се удари по-леко.

„ Беше много дребна злополука – изясни Карлос. – Закачих мантинелата във вътрешната част на завой №16, характерен удар за Монако, типична неточност преценка и за жалост, осигурих спомагателна работа на механиците. Но натискахме през целия ден и мисля, че една дребна неточност в един завой не заличава постигнатото в тренировките. ”
 Верстапен поведе във втората подготовка в Монако, Сайнц се удари в стената Верстапен поведе във втората подготовка в Монако, Сайнц се удари в стената
Във Ферари не крият желанието си тъкмо в Монако да спрат победната серия от пет следващи извоювани надпревари от началото на сезона. Скудерията се показва доста мощно в квалификациите в Монте Карло и очакванията на отбора, че и в този момент Леклер и Сайнц ще имат късмет да се борят за успеха.
 Сайнц с най-хубаво време на старта на уикенда в Монако Сайнц с най-хубаво време на старта на уикенда в Монако
„ Мисля, че сме на верния път, с цел да имаме опция най-малко да се борим за първото място на старта – изясни Сайнц. – Ред Бул си остават бързи, приключиха петъчния ден преди всичко в класирането, само че в нито един различен уикенд тази година не сме били толкоз покрай тях, тъй че се надявам да ги притиснем. Но ще бъде доста мъчно. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР