Пилотът на Алпин Естебан Окон заяви, че се чувства по-релаксиран“

...
Пилотът на Алпин Естебан Окон заяви, че се чувства по-релаксиран“
Коментари Харесай

Окон се чувства „по-релаксиран“ при новото ръководство на Алпин

Пилотът на Алпин Естебан Окон съобщи, че се усеща „ по-релаксиран “ при сегашната управническа конструкция на френския отбор, която бе наложена при започване на годината.

Преди старта на сезон 2022 някогашният началник на Астън Мартин/Рейсинг Пойнт/Форс Индия Отмар Шафнауер бе притеглен в Енстоун, с цел да оглави отбора на Алпин. Американецът на практика пое юздите от Марчин Будковски и Давиде Бривио, които водеха тима през 2021 година, след напускането на Сирил Абитебул в края на 2020-та.
 Окон с неповторимо достижение през 2022 Окон с неповторимо достижение през 2022
В момента ръководителят на Алпин Шафнауер дава отговор диреткно пред изпълнителния шеф на Алпин Лоран Роси, който от своя страна дава отговор единствено пред основния началник на Рено Лука де Мео. Според Окон тази ясна управническа конструкция му разрешава да извлече най-хубавото от себе си и тима.

„ За първи път дойдох в Енстоун през 2010, преди цели 12 години. Лудост е какъв брой доста промени се случиха в този интервал. Очевидно сме устойчиви дълготрайно, което е добре. Имаме ужасно управление с Отмар, Лоран и Лука. Мисля, че тимът е приказен “, съобщи Окон.

„ Те ни дават положително напрежение. Не неприятно напрежение, което те задължава да се представяш добре, другояче всичко свършва. Напълно друго е. Страстта за надпреварите и моторните спортове. Откакто Лоран, Лука и Отмар поеха тима аз се усещам доста по-релаксиран и добър. Точно за това аз би трябвало да съм доста спокоен “, добави още френският водач.
 Как височината на Окон се отразява на неговото каране? Как височината на Окон се отразява на неговото каране?
Той също по този начин разяснява и напредъка на Алпин през миналия сезон и съобщи, че има още работа за извършване, преди френският отбор да може да се включи в борбите за успехите и купите.

„ Все още не сме там, по тази причина аз не преставам да споделям, че би трябвало да сме крепко стъпили на земята, да продължаваме да работим и ще забележим къде ще ни води това. Аз се целя в това, което имам вяра, че мога да реализира. Аз разгадавам на работата, която правя. Всяка седмица съм във фабриката и работя крепко.

„ Определено не желая да скърбя, че не съм работил задоволително старателно, когато пристигна краят на моята кариера. Това е нещо, което не желая да ми се случва. Всичко зависи от мен “, сподели французинът.

Самият Окон е част от тима на Алпин/Рено от 2020 насам, като в този интервал той има два подиума, от които една победа в Унгария през 2021 година. В хода на миналия сезон 2022 французинът оказа помощ на своя тим да приключи на четвъртото място в конструкторския шампионат, като той победи с 92:81 Фернандо Алонсо.
 Окон: Радвам се, че взех повече точки от Алонсо Окон: Радвам се, че взех повече точки от Алонсо
Догодина Окон ще има нов съотборник в лицето на Пиер Гасли, които идва от Алфа Таури, с цел да размени поелия в посока Астън Мартин Алонсо. В предишното Гасли и Окон са имали напрегнати моменти между тях, само че очакванията и на двамата са това да си остане в предишното.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР