Пилотът на Алфа Ромео Гуаню Джоу може да трябва да

...
Пилотът на Алфа Ромео Гуаню Джоу може да трябва да
Коментари Харесай

Гуаню Джоу не е оптимист за провеждането на Гран При на Китай през 2023 година

Пилотът на Алфа Ромео Гуаню Джоу може да би трябвало да изчака най-малко до 2024 година, с цел да може да се състезава пред домашна аудитория във Формула 1. Това показа самият той, разяснявайки прецизните ограничения против COVID-19 в Китай, които могат да не разрешат провеждането на Гран При на Китай и следващата година.

Както е известно пистата „ Шанхай “ за последно одобри Формула 1 през 2019 година, когато бе хазаин на съревнование №1000 в историята на шампионата. Последвалите три издания на надпреварата обаче бяха анулирани вследствие на пандемията от ковид и доста прецизните ограничения, които китайските власи са наложили за влизане в страната. 
 Гуаню Джоу остава водач на Алфа Ромео Гуаню Джоу остава водач на Алфа Ромео
В календара за 2023 година Гран При на Китай участва като четвърти старт за годината на 16 април, две седмици след Гран При на Австралия. Тази пауза теоретично ще даде задоволително време всички водачи и чиновници на тимовете да се подложат на карантина при влизането си в Китай, само че с оглед натоварения график от 24 старта следващата година това едва ли ще се хареса на отборите. 
 Формула 1 показа календар от 24 надпревари за 2023 година Формула 1 показа календар от 24 надпревари за 2023 година
„ Разбира се хубаво е да видя Гран При на Китай назад в календара, само че да не забравяме, че към момента има карантина когато влизаш в страната. Надявам се обстановката да се усъвършенства, което да разреши отхлабване на ограниченията, с цел да може надпреварата да се организира.

„ Домашното съревнование постоянно е особено. Виждате какво става с Макс (Верстапен) и неговите последователи в Нидерландия. Надявам се и при мен да има нещо сходно, въпреки и без димките, които бяха неразрешени “, разяснява Джоу.

Формула 1 ще има време доникъде на месец януари да вземе решението дали Гран При на Китай ще се организира, или не. Това е по този начин, защото нормално отборите изпращат своето морско карго за далечните стартове при започване на сезона в средата и края на януари. 
 Гран При на Китай удължи контракта си за домакинство на Формула 1 Гран При на Китай удължи контракта си за домакинство на Формула 1
Освен това навременна анулация на конкуренцията в Шанхай ще даде нужното време на Либърти Медия да откри заместител на надпреварата, с цел да няма пауза от 4 седмици сред стартовете в Австралия (2 април) и Азербайджан (30 април). Опциите за авариен старт са доста, като измежду тях са Турция, Португалия и други надпревари, които се влючиха като аварийни през 2020 и 2021 година. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР