Пиле “Жулиен с гъби на тиган е ястие, което ще

...
Пиле “Жулиен с гъби на тиган е ястие, което ще
Коментари Харесай

Пиле “Жулиен” с гъби на тиган

Пиле “Жулиен ” с гъби на тиган е ядене, което ще засити цялото семейство. Самото име на това известно ядене ни подсказва, че е пристигнало при нас от Франция. Не пропускайте да си извършите апетитен “Жулиен ” с пилешко и гъби на тиган.

Целият развой лишава по-малко от 30 минути. Много комфортно е, когато фамилията е огромно. Може да сложите на масата горещия тиган с ястието и всеки да си вземе, колкото си желае.

Използвайте месото от бутчетата. Така ястието ще се получи по-сочно. За предпочитане е да употребявате полутвърдо сирене: едамер, гауда, холандско и други.

Необходими съставки:

пилешки бутчета (без кост) – 500 ггъби – 500 гзаквасена сметана – 200 гсметана – 100 ггауда – 150 глук – 100 гпшенично брашно – 1 ч. л.магданоз – 20 голио – 3 с. л.масло – 30 гсол – 1 ч. л.черен пипер – 1/2 ч. л.

Приготвяне:

Загрейте 1 с. л. олио и 15 г масло. Нарежете гъбите на междинни части и сложете половината в тигана. Запържете за 3-4 минути на мощен огън. Прехвърлете ги в паница.

Добавете още 1 с. л. слънчогледово олио и останалото масло. По същия метод пригответе и втората част от гъбите.

Нарежете месото на дребни късчета и го запържете в същия тиган, като добавите една лъжица олио за 3-4 минути. Посолете и подправете с черен пипер на усет.

Добавете нарязания лук и гответе за 2-3 минути на междинен огън. Изсипете брашното и разбъркайте, след което прибавете гъбите и наситнения магданоз. Изсипете сметаната, разбъркайте още веднъж и оставете да къкри 2-3 минути.

Вижте още: Деликатес от пилешки бутчета

Поръсете ястието от горната страна с настъргана гауда, покрийте, намалете котлона до най-малко и оставете да къкри за 2-3 минути. Сервирайте горещо.

Не е нужна гарнитура. Достатъчно е парче самун и зеленчукова салата. Зарадвайте фамилията си с изобилен обяд или вечеря!

Не забравяйте да споделите рецептата за пиле “Жулиен ” с гъби с приятелите си!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР