Пикът на грипната вълна у нас се очаква в края

...
Пикът на грипната вълна у нас се очаква в края
Коментари Харесай

Експерти разкриха кога ще премине грипната вълна у нас

Пикът на грипната вълна у нас се чака в края на месец януари и началото на месец февруари . Това изясни пред „ NOVA “ проф. Ива Христова от Националния център по заразни и паразитни заболявания. 

Тя акцентира, че сега обстановката със болестта е динамична . Страната ни се намира в подножието на платото, като покачването на броя на инфектираните е стремително

За благополучие се чака, че до седмица или две този пик ще премине. Броят на заболелите също ще стартира да спада

Към сегашния миг София – град , става известно, е с едно от най-ниските нива на заболеваемост . Според проф. Ива Христова обаче това не се дължи на неналичието на такива, а на обстоятелството, че болните не се записват .

Освен това по данните, с които се разполага за момента, 99% от заболелите са инфектирани с вариант А. В същото време успеваемостта на имунизацията против грип тази година била доста висока. 

Традиционно хората в дейна възраст могат да изкарат по-леко грипа за разлика от тези, които са над 65 години и децата . Тежко протича болестта и при хората със съпътстващи хронични болести. 

Проф. Ива Христова уточни, че не може да се дефинира по кое време би трябвало учениците да бъдат пусни в грипна почивка и дали би трябвало да се удължи междусрочната . Това щяло да бъде несъмнено съгласно броя на заболелите хора. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР