Пикантните подробности свързани с личният живот на държавните глави по

...
Пикантните подробности свързани с личният живот на държавните глави по
Коментари Харесай

Тайната падна: Световен лидер искал да яде хипопотам, друг не понасял готвенето

Пикантните детайлности свързани с персоналният живот на държавните глави по предписание не се популяризират. Менюто на политиците също рядко става публично притежание.

Но какво въпреки всичко обичат да похапват международните водачи? Много постоянно хората са много странни и невероятни и това се отнася и до желанията им към храната. Ето какви кулинарни деликатеси обичат да имат на трапезата си някои от най-видните политици,

Кастро пиел големи количества кафе

Фидел Кастро обожавал да пие невъобразими количества мощно и ароматно кафе. Кофеинът обаче не му попречи да доживее до 90 годишна възраст.

Кубинският деспот даже имал специфичен чиновник в личния състав, който обучавал всички нови членове в екипа му от готвачи по какъв начин да подготвят и да сервират обичаната напитка на водача когато и да е. А рецептата е следната:

Взема се дребна чаша за кафе еспресо и в нея се поставят 8 чаени лъжички разтворимо кафе. Тук незабавно се прибавя прясно сварено мощно кубинско кафе.

Резултатът е гореща напитка, която е изцяло друга от известните робуста и арабика.

Никой от обкръжението на коменданта не бил в положение да преглътне даже глътка от тази мощна кофейнова напитка. Към смесеното пламенно и гъсто кафе се прибавят 8 чаени лъжички захар.

На Фидел сервирали такова кафе на всеки 10-15 минути. Кастро консумирал напитката с ром, до момента в който пуши типичната си хаванска пура. Изненадващо, Коменданта съумя да доживее 90 години!

Така че съществено можем да се замислим дали в действителност злоупотребата с кофейн е в действителност толкоз нездравословна!

Сталин не понасял аромата на манджи

Йосиф Сталин не понасял миризмата на готвена храна заради обстоятелството, че майка му била готвачка. Затова чиновниците на вожда трябвало да извършат избрани операции.

Кухнята постоянно се затваряла компактно, в случай че някой от чиновниците забравел да затвори вратата на кухнята или да я отвори за повече от три секунди, се налагало тежко наказване.

Когато храната била подготвена, готвачите и камериерките пренасяли ястията на масата в тенджери и тигани, покрити с тежки капаци и увити в дебели кърпи.

Храната доста бързо се сервирала в чинията на вожда, след което неотложно била изнасяна и в никакъв случай не се оставяли подноси, тенджери и тави с храна пред него.

Кралица Елизабет обожава домашните торти



Любимото ядене на сегашния монарх на Англия Елизабет II е домашна шоколадова торта с бисквитки. Според осведомени, кралицата похапва този десерт съвсем всеки ден.

Трудно е да се повярва на сходни изказвания, тъй като такава торта е бомба цялостна с въглехидрати и захар. Кралицата обаче към този момент е на 94 години и е в чудесно здраве.

Можем да търсим дълго време тайната на нейното дългоденствие и тя най-вероятно ще бъде скрита в първокласния екип от лекари, които живеят в резиденцията на кралицата и са нащрек непрекъснато.

Интересен факт е, че Кралицата на Англия никога не си пада по гурмето, както мнозина считат. Напротив, тя избира много скромни ястия.

Лукашенко сърба млечна чорба



В изявление за вестник “Литовски куриер” белоруският водач споделя:

“Аз съм последовател на нашата елементарна белоруска кухня. Ако това са палачинки, тогава палачинки. Най-вкусна за мен е млечната чорба. Обичам млечна чорба.

Не съм ял мазна храна от детството си и в случай че хапвам мазно в този момент, то е в дребни количества. Обичам и елементарни салати.

Казват, че би трябвало да се ядат водорасли... Понякога мога да ги хапвам принудително, само че това ме отвращава. Аз съм последовател на това, което пораства в нашата страна.

Също по този начин хапвам сушени плодове, както лекарите предлагат при дейни физически натоварвания.”

Интересен факт е, че през 2016 година “бащата” на беларусите смъкна 13 кг, посредством метода на преброяване на калориите.

Президентът се придържа единствено до 1800 калории дневно. Лукашенко се занимава с няколко спорта, в това число хокей.

С придвижване на възрастта, белоруският водач съблюдава много строга и здравословна диета, към която приканва всички беларуси.

Еманюел Макрон е вманиачен по кордон бльо



Настоящият водач на Франция Еманюел Макрон има кулинарна уязвимост: той обича кордон бльо. За тези, които не са наясно, това е телешки шницел, паниран в галета, пълнен със сирене и шунка. Не звучи доста потребно, само че какво да се прави...

За да компенсира вредността на това ядене, първата дама на Франция Бриджит старателно се грижи брачният партньор й да не яде нищо от вида на фаст-фуд.

Ким Чен Ир мечтаел да похапне хипопотам

Ким Чен Ир, който ръководи Северна Корея от 1994 до 2011 година, бил огромен лакомник, свидетелства някогашният му готвач Хенджи Фуджимото, който след 13 година работа при него съумя да избяга в Япония.

Корейският водач предпочитал чорба от перки на акула или от кучешко, която корейците считат, че носи мощ. Бащата на сегашния партиен и държавен началник на Северна Корея си падал и по сланината. Смятал, че му дава имунитет и жизнеспособност.

Ким Чен Ир разполагал с екип от готвачки, които трябвало да ревизират дали всички зрънца ориз, които му се сервират, са безусловно идентични по величина и цвят. Всяко зрънце било деликатно тествано за съществуването на най-малки повреди и драскотини.

Ким Чен Ир имал свои представители в разнообразни краища на планетата в търсене на от ден на ден деликатеси, в това число хайвер, елитно свинско месо и папая.

Фуджимото споделя, че корейският водач мечтаел да опита месо от хипопотами, змии и паяци, напоени с коняк или най-хубавото френско вино.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР