Пиер Гасли бе наказан с 20 секунди след финала на

...
Пиер Гасли бе наказан с 20 секунди след финала на
Коментари Харесай

Пилотите защитиха Гасли за инцидента с трактора в Гран При на Япония

Пиер Гасли бе осъден с 20 секунди след финала на Гран При на Япония, поради каране в прекалено висока скорост по време на интервала с аления байрак при започване на надпреварата. За френския водач на Алфа Таури обаче това наказване бе най-малкият проблем в неделния ден на „ Сузука “.

По-голямото терзание за Гасли бе, че на пистата бе изкаран трактор, който да в профил разрушения болид на Карлос Сайнц. Точно около този трактор, за който нямаше никакво обозначение и информация, мина Гасли със скорост от над 200 км/ч, което му и донесе наказването и двете наказателни точки към неговия лиценз.
 Наказаха Гасли след финала Наказаха Гасли след финала
Още по време на интервала с червен байрак доста от водачите се изрекоха против уредниците на надпреварата, поради изкарания кран на пистата. Припомняме, че точна при сходни условя на „ Сузука “ през 2014 година Жул Бианки претърпя своя съдбовен случай, откакто се удари в тежка техника, която бе изкарана в зоната за сигурност, с цел да в профил болида на Адриан Сутил, който се бе блъснал обиколка по-рано.
 Пилотите във Формула 1 са гневни на ФИА след Гран При на Япония Пилотите във Формула 1 са гневни на ФИА след Гран При на Япония
След финала на конкуренцията пък част от сътрудниците на Гасли се застъпиха за него, обяснявайки какъв брой мъчно е да се карат колите от Формула 1 с ниска скорост, изключително когато на пистата е мокро.
 ФИА ще проверява случая с трактора от Гран При на Япония ФИА ще проверява случая с трактора от Гран При на Япония
„ Напълно поддържам Пиер. Ние сме в колата и ние знаем с какъв брой се движим и по кое време имаме надзор върху колата. Това, което не чакаме е да забележим трактор на пистата, по тази причина Пиер няма никаква виновност “, съобщи двукратният международен първенец Фернандо Алонсо.

„ Няма предписание, което да дефинира оптималната скорост при червен байрак. Само би трябвало да спазваш делтата за колата за сигурност, само че в случай че изоставаш с 10 секунди имаш правото да ускориш, с цел да наваксаш. Точно това вършим ние, тъй като другояче няма по какъв начин да поддържаме температурата в гумите. Говореше се, че той е стигнал 250 км/ч, само че да не забравяме, че тези коли стигат 330 км/ч, тъй че за нас 250 не е висока скорост “, пък изясни водачът на Мерцедес Джордж Ръсел.

„ Нашите коли не са доста по-безопасни когато караме постепенно, тъй като губим температура в гумите “, бе коментарът на Дениъл Рикардо от Макларън.

„ Дори и с следената скорост от колата за сигурността си на ръба на сцеплението, тъй като даже и мокрите гуми не са доста дорби. Тези коли не са направени да се карат постепенно “, съобщи Никола Латифи от Уилямс.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР