Пхенян заяви днес, че разпространението на коронавирус в КНДР е

...
Пхенян заяви днес, че разпространението на коронавирус в КНДР е
Коментари Харесай

Пхенян твърди, че COVID-19 е дошъл с балони от Южна Корея

Пхенян съобщи през днешния ден, че разпространяването на ковид в КНДР е почнало от хора, контактували с балони, дохвърчали от Южна Корея, предадоха АП и ТАСС.

От години южнокорейски деятели пращат балони на север от 38-ия паралел, които придвижват пропагандни сериозни позиви против севернокорейския водач Ким Чен-ун. Пхенян постоянно реагира яростно на тази процедура, само че държавното управление в Сеул не е в положение да я приключи. Активисти от групата „ Борци за свободна Корея “ оповестиха, че на 29 юни са пратили на север балони с медикаменти и защитни маски и че на 5 юни са осъществили сходна акция.

Световни здравни специалисти споделят, че ковид ът се популяризира от хора, които са имали непосредствен контакт със инфектирани лица или са вдишали въздушни капки, като това е по-вероятно да стане в затворени и зле проветрени пространства, в сравнение с навън. Южнокорейското министерство на обединяването съобщи, че не е допустимо пратени от Юга с балони с листовки да провокират разпространяване на вируса на Север.

Официалната севернокорейска организация КЦТА заяви през днешния ден, че според следствие на управляващите епидемията от COVID-19 в КНДР е почнала, откакто боец и дете са пипали „ задгранични “ обекти в провинция Канвондо край границата с Южна Корея. Затова управляващите са призовали популацията към зоркост по отношение на предмети, донесени от вятъра или балон от юг.

Досега в 26-милионна Северна Корея са оповестени 4,7 млн. случая на тресчица, само че единствено дребна част от тях са открити като COVID-19. Починалите инфектирани с ковид а са 73, което е извънредно малко и се счита, че режимът манипулира данните, уточни АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР