Пфайзер“ избра италианския град Генуа за проучване на страничните ефекти

...
Пфайзер“ избра италианския град Генуа за проучване на страничните ефекти
Коментари Харесай

„Пфайзер“ ще проучва в Генуа странични ефекти от Covid ваксините

„ Пфайзер “ избра италианския град Генуа за изследване на страничните резултати от имунизациите против Covid-19. Поръчано от „ Пфайзер “ и позволено от Европейската организация по медикаментите, то ще се координира от Висшия здравен институт на Италия.

Изследователският център в болничното заведение „ Сан Мартино ” в Генуа е единственото място в Италия където ще се изследват страничните резултати от имунизациите. Проучването ще се управлява от професор Джанкарло Икарди – шеф на отделението по „ Здравна сигурност “ към болничното заведение.

Вече са се записали над 160 имунизирани с първа доза доброволци. Ще има и такива с втора и трета доза. Възнаграждението за тях е от 171 евро.

Професор Икарди изясни, че изследването  се състои от интензивно наблюдаване като всеки един от участващите би трябвало да оповестява за всичко, което забележи като странични резултати.

Периодично ще се попълнят и проби. Изследването ще продължи две години. Освен Италия, в него от Европа са включени още Германия и Испания. Проектът обгръща общо към 14 000 имунизирани и 20 проучвателен центъра.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР