pexels.comНа прес конференция обявяват Hamilton Electric 500 – първият електрически

...
pexels.comНа прес конференция обявяват Hamilton Electric 500 – първият електрически
Коментари Харесай

3 януари 1957 г. - Първият електрически часовник, захранван от батерия

pexels.com

На прес конференция афишират Hamilton Electric 500 – първият електрически часовник, захранван от батерия. Първият, който потребителите не би трябвало да навиват, с цел да действа.

500 е създаден от Hamilton Watch Company от Ланкастър, Пенсилвания. Работата по него стартира още през 1946 година 11 години по-късно той към момента не е приключен. Вследствие на натиска от страна на конкуренцията и в желанието си да бъде първата на пазара, компанията привиква прес конференция и стартира производството на 500.

Часовникът се трансформира в същински шлагер. Мнозина го дефинират (макар и за кратко), като „ часовникът на бъдещето “, защото предлага съвременен дизайн и впечатляваща технология. Фундаменталните проблеми на 500 обаче стартират бързо да си проличават.

Така да вземем за пример животът на батерията бил прекомерно къс. Макар и да не се налагало да го навиват, потребителите постоянно трябвало да сменят батерията по един не изключително комфортен метод.

В края на краищата технологията на Hamilton Watch Company не се оказала изключително сполучлива. През 60-те, с навлизането на кварцовите артикули, изискващи много по-малко съставни елементи, компанията се принудила да премисли политиката си и през 1969 година спряла производството на 500. В момента този часовник е скъп колекционерски артикул.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР