Певицата Тина Търнър почина на 83 години, съобщи Дейли мейл“.Издъхнала

...
Певицата Тина Търнър почина на 83 години, съобщи Дейли мейл“.Издъхнала
Коментари Харесай

Почина кралицата на рокендрола Тина Търнър

Певицата Тина Търнър умря на 83 години, заяви „ Дейли мейл “.

Издъхнала в дома си в Швейцария след дълго боледуване, заяви представителят й. „ Светът загуби една музикална легенда “, съобщи още той.

Тя е родена на 26 ноември 1939 година в Нътбуш, Тенеси, Съединени американски щати. Кариерата й стартира в средата на 50-те години и продължава повече от половин век.

За първи път записва през 1958 година под името Литъл Ан. Представена е на публиката като Тина Търнър през 1960 година като член на Айк Енд Тина Търнър Ревю.

Тя е едно от най-популярните имена в шоубизнеса и е известна още като кралицата на рокендрола.

Определяна е като най-успялата жена в рока със своите осем награди Грами и продавайки повече концертни билети от всеки различен солов реализатор в историята. Комбинираните албумни и сингълни продажби наброяват общо към 100 милиона бройки по света. Известна е с енергичното си театрално наличие, мощни вокали и дълготрайна кариера.

„ С огромна горест оповестяваме за гибелта на Тина Търнър. С музиката си и безграничната си пристрастеност към живота тя очарова милиони почитатели по света и въодушеви звездите на бъдещето. Днес се сбогуваме с една скъпа другарка, която оставя на всички ни своето най-велико дело – музиката си. Изказваме откровеното си състрадание към фамилията ѝ. Тина, ще ни липсваш доста “, написа в формалната фейсбук страница на Тина Търнър.

В последното си изявление за „ Гардиън “ предишния месец на въпрос по какъв начин би желала да я запомнят, тя дава отговор:

„ Като кралицата на рокендрола. Като жена, която сподели на другите дами, че е обикновено да се стремят към триумф при свои лични условия “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР