Певицата Лилана е собственик на втората компания, с която пътната

Певицата Лилана е собственик на втората компания, с която пътната ...

Една от най-красивите български певици ще събира тол такси.

Певицата Лилана е собственик на втората компания, с която пътната агенция подписа договор за събиране на тол такси. 34-годишната дама с истинско име Лиляна Деянова е съсобственик в „Телетол” АД чрез фирмата си „Нованор”, в която е съдружник с Мартин Димитров, пише "Труд".

Експевицата има и друг бизнес, свързан с пътния сектор. Заедно със съдружника си стои и зад разработването на приложението LIMA, което дава информация за трафика и ремонтите по родните шосета. Според пътната агенция обаче има проблеми с работата на апликацията. „Тъй като се появиха и спекулации, че представители на корпоративни структури управляват тол системата, искам да заявя ясно и категорично – тол системата се управлява от оператора Агенция „Пътна инфраструктура”, не от Лилана и други известни или неизвестни имена”, заяви председателят на ведомството Георгия Терзийски. Въпреки, че има договор с фирма „Телетол” АД той може никога да не влезе в сила, обясни зам.- строителния министър Николай Нанков.

Първо се подписва контракта, но реалното му действие започва, след като измине 10-дневен задължителен период, в който се тества дали системите на компанията – доставчик са съвместими с тол системата.

И ако се докаже ефективността на доставчика, тогава контрактът влиза в сила. Трети доставчик на услуги е подал документи да посредничи между превозвачите и държавата при отчитането и събирането на тол таксите, стана ясно още.
 Източник: blitz.bg