Петя на моята Петя“ се превърна в прецедент в историята

...
Петя на моята Петя“ се превърна в прецедент в историята
Коментари Харесай

Петя на моята Петя е прецедент в историята на киното у нас

" Петя на моята Петя “ се трансформира в казус в историята на кинопоказа у нас. Филмът означи сериозен растеж в зрителския интерес за втория си уикенд в кината и още веднъж е преди всичко по гледаемост. Само за 10 дни на огромен екран " Петя на моята Петя “ е гледан от 23 906 фенове.

" Обикновено филмите се гледат най-вече през първата седмица на огромен екран, като за втория уикенд се следи спад. В случая с " Петя на моята Петя “ освен няма отлив от фенове, а в противен случай, нараснали са се и то доста. Този феномен се следи, когато хората харесват кино лентата и го предлагат горещо. “ – споделя продуцентът Николай Урумов.

Историята, въодушевена от ярката персона на изумителната Петя Дубарова, към този момент живее личен живот на огромен екран в кината в цялата страна. Филмът не е биографичен, само че вълнува с тематиките, които слага – за смелостта да бъдеш друг и да отстояваш идеалите си, за волята да се пребориш с несправедливостите на системата и по кое време матрицата съумява да ни трансформира в " консервни кутии без етикети “.

Засяга тематиките за образованието и неговата роля в живота на подрастващите. Не подминава тръпката от първата обич и потребността от другари по пътя към реализиране на един по-добър свят.

За превъплъщението си в облика на Петя Монова актрисата Александра Костова получи премия за основна женска роля от интернационалното жури на фестивала " Златна роза “ 2021, а Албена Павлова беше наградена с наградата за съответни достижения в пълнометражното кино " за доста мощно наличие, представящо преподавател със съвест и достолепие “. Самият филм е отличен с премия за дебют в пълнометражното кино " за безконечния проблем – спора сред младежа, съвсем дете, и системата, която се пробва да му счупи крилата “.

Актьорският състав включва още Алиса Атанасова, Юлиан Вергов, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев, Моньо Монев, Орлин Павлов, Искра Донова, Васил Банов, Емил Марков и Александър Милчев. Режисьор е Александър Косев, зад камерата е Иван Вацов, а сюжетът е дело на Нели Димитрова и Валентина Ангелова.

През април 2022 година се навършват 60 години от рождението на забележителната Петя Дубарова. Това трансформира кино лентата в идея, която цели да запознае повече хора с творчеството и гения на младата поетеса, напуснала този свят безвреме единствено на 17 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР