Петя Дикова ни срещна с един от любимите актьори на

...
Петя Дикова ни срещна с един от любимите актьори на
Коментари Харесай

600 лева пенсия: Как се обърна животът на Ростислав от Вчера

Петя Дикова ни срещна с един от обичаните артисти на генерации родни киномани – Георги Стайков. Повечето от вас незабавно се сещат за шедьовъра " Вчера ", само че в креативната си биография артистът има още десетки филми.

Преди 4 години той е диагностициран с множествена склероза. Сега обаче той не е показан посредством инвалидната количка, нито ще чуете недоволство. Георги Стайков е несклоняем и извънредно ерудиран, с борбен дух.

Актьорът живее в Бургас, покрай спектакъл " Адриана Будевска ". Екипът на bTV се среща с него тъкмо в деня, в който се навършват 36 години от премиерата на кино лентата " Вчера ".

А Георги Стайков дава обещание да стартираме изявлението на турски и да го приключим на шведски.

„ Филмът „ Вчера “ е един от многото ми филми. Не ми е обичан филм, само че остава подобен за българската аудитория. За него взех – за всичките му предавания, крупната сума от 723,32 лв. “, споделя той.

Казва, че геният и квалифицираният шанс са еднообразно значими, тъй като в случай че не знаеш какво птиче е, то ще отлети. Споделя, че при него птичето каца още с първия му филм.

„ Актьорски птичето към този момент не е на рамото ми, само че като развиване – към момента го има, тъй като аз не преставам да изучавам – към този момент 19-и език, който е турски “, показва Георги Стайков.

Освен български, той приказва още сръбски, съветски, британски, шведски, норвежки, датски, френски, италиански, португалски. Знае и латински и старогръцки, само че не ги приказва, тъй като са мъртви езици.

„ Ако падна духом, то съм пасажер. И както се споделя, вярата умира последна “, споделя артистът.

За него интелектът не е проклинание. „ Той продължава живота - интелигентните хора живеят по дълго. Човек самичък си прави ориста, нямам доверие в това, че е писано. Човек има избор – да тръгне наляво или надясно, има избор “, показва артистът.

Стайков споделя, че болестта му прогресира. „ Затова се назовава прогресивна множествена склероза “, отбелязва той.

Актьорът описа още, че с 300 страдания е получил пенсия, която е 600 лв., само че нищо не му липсва.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР