Петседмична Интернет-програма помага на хора, които страдат от безсъние. Според

...
Петседмична Интернет-програма помага на хора, които страдат от безсъние. Според
Коментари Харесай

Интернет-програма подобрява съня

Петседмична Интернет-програма оказва помощ на хора, които страдат от бодърствуване. Според лекар Саманта Леуики от университета Манитоба в Уинипег, един на всеки 10 души страда от проблеми със съня.

Тя и екипът й основали в Мрежата стратегия за лекуване на бодърствуване, учредени върху научно потвърдени подходи, които включват информация за хигиената на съня и на почивката.

Изследователите основали контролна група от 118 души, които страдали от бодърствуване. Една трета от участниците в опита съумели да заспят преди края на лечението.

Половината от тях били такива, които били изпратени от лекарите си на контролния тест, и единствено 18 % от доброволците се отзовали на вестникарска реклама.

Между 40-те индивида, които минали курса, 35 % признали, че признаците на болестта им намалели. Само 16 на 100 споделили, че не усещат смяна.

 Интернет-програма усъвършенства съня

Нито един от доброволците не можел да спи обикновено по време на опитите, само че по-късно съвсем половината участници признали, че спят много по-добре.

Четиридесет % доверили на анкетьорите, че качеството на съня им се подобрило доста, а една трета признали, че към този момент спят един час повече, в сравнение с преди.

Този резултат бил реализиран само с помощта на компютърната стратегия, заложена в Интернет. Доброволците не били третирани с никакви лекарствени препарати.

По този метод онлайн-лечението на разстройствата на съня може да се трансформира в добра опция на тъпченето с разнообразни типове хапчета, считат учените.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР