Петролният пазар показва слаба динамика в петък сутринта, след като

...
Петролният пазар показва слаба динамика в петък сутринта, след като
Коментари Харесай

Цените на петрола се успокояват на ниво $110 за барел

Петролният пазар демонстрира слаба динамичност в петък сутринта, откакто цените на суровината се намалиха предния ден.

Цената на августовските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:10 ч. българско време е $110,13 за барел, което е $0,08 по-високо от края на предходната сесия. В резултат на търговията в четвъртък тези договори поевтиняха с $1,69 до $110,05 за барел.

В същото време цената на августовските фючърсите за американския WTI при електронната търговия на Нюйоркската борса (NYMEX) е 104,59 $ за барел, което е с 0,32 $ повече от крайната стойност в четвъртък. Предния ден котировките паднаха с $1,92 до $104,27 за барел.

Договорите за WTI завършиха в четвъртък на най-ниското си равнище от 10 май, съгласно Dow Jones Market Data. Експертите приписват спада на петролния пазар на безпокойството на вложителите от идните опасности от криза.

Цените на петрола спаднаха, откакто ръководителят на Федералния запас на Съединени американски щати Джером Пауъл уточни " евентуална криза ", сподели старши анализатор от Swissquote Bank.

Пауъл, изказвайки се в сряда и четвъртък в Конгреса на Съединени американски щати, призна рисковете от криза в стопанската система на страната заради политиката на повишение на лихвените проценти. Освен това той сподели още, че има опасности безработицата да се увеличи над настоящето равнище.

" Следващият огромен тест за " мечките " на петролния пазар ще бъде 100 $ за барел. Много вложители не чакат цените на петрола да паднат под това равнище, което демонстрира липса на предложение и мощно търсене ", считат специалисти.

Междувременно Министерството на енергетиката на Съединени американски щати реши да отсрочи публикуването на данните от предходната седмица за енергийните ресурси в страната заради проблеми в електронните системи. Очакваше се тази статистика да бъде оповестена в четвъртък.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР