Петролните фючърси поевтиняват с над 1%, след като търговците се

...
Петролните фючърси поевтиняват с над 1%, след като търговците се
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават в началото на годината

Петролните фючърси поевтиняват с над 1%, откакто търговците се върнаха на работа, като страховете от световно икономическо закъснение и по-ниското търсене на сила преобладават в настроенията при започване на годината.

Шефът на МВФ Кристалина Георгиева предизвести, че 2023 година ще бъде сложна година, защото главните мотори на растежа, а точно Съединени американски щати, Европа и Китай, изпитват намаляване на интензивността.

Бързото отваряне на Китай след продължителната политика в страната на " нулев Covid ", което може да докара до световен скок на инфекциите и до по-строги ограничавания в международен мащаб, също остава главен риск за пазарите, макар че породи очаквания за по-бързо възобновяване на втората по величина стопанска система в света.

От страна на предлагането, вложителите наблюдават за по-нататъшни дейности от страна на Русия, откакто тя не разрешава от 5-и февруари износа на нефт за задгранични купувачи, които одобряват ценовия тава на Г-7 за съветския нефт по море, както и вероятността за по-нататъшни съкращения на производството от страна на " ОПЕК + ".

Фючърсите на нефт вид Brent се намаляват през ранната следобедна европейска търговия с 1,3% към 84,80 $ за барел, до момента в който фючърсите на американския лек недопечен нефт - с 1,28% към 79,25 $ за барел.

Петролът Брент нарастна с към 10%, а американският нефт - с близо 7% през миналата 2022 година, която беше белязана от изключителна неустойчивост, дължаща се основно на съветската нашествието в Украйна, Covid неволите на Китай и нападателните покачвания на лихвите от страна на щцентрали банки по света.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР