Петролът в сряда вечерта поскъпна, тъй като запасите от петрол

...
Петролът в сряда вечерта поскъпна, тъй като запасите от петрол
Коментари Харесай

Петролът продължава възходящата си тенденция, Brent мина нивото от 65 долара


Петролът в сряда вечерта нарастна, защото запасите от нефт в Съединени американски щати се оказа, че са се нараснали по-малко от плануваните от специалистите.
Според данните от търговията на 14 февруари цената на априлския контракт за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон се усили с 1,64 $ или 2,61 % - до 64,36 $ за барел.

Фючърсът за март за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се скочи с 1,41 $ или 2,38 % до 60,60 $ за барел.

Тази заран цените на петрола не престават възходящата си наклонност. Цената на априлския фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures се усили първо с 0,51 $ – до 64,87 $ за барел. Малко след 8 часа към този момент се котира на равнището от 65,06 $ за барел, което към този момент е растеж от 3,597 %.

Петролът WTI с доставка през март в границите на търговията на NYMEX набъбна първо с 0,66 $ – до 61,26 $ за барел. В ранните часове растежът продължава и след 8 часа се котира при равнището от 61,46 $ за барел, което е нарастване от 3,693 %.

Според данните на Министерство на енергетиката на Съединени американски щати запасите от нефт за седмицата, завършваща на 9 февруари се усилват с 1,84 млн. барела. Увеличението се записва за трета поредна седмица Прогнозата на анализаторите, интервюирани от S&P Global Platts допускат скок на петролните ресурси с 3 млн. барела.

Запасите от нефт в Кушинг, където се съхранява петрола, търгуван на NYMEX спада за седмицата с 3,64 млн. барела.
Резервите от бензин в Съединени американски щати съгласно данните също се усилват с 3,6 млн. барела, при предстоящо покачване от 1,5 млн. барела.
Добивът на петрола в Съединени американски щати се усилва с 20 хиляди барела дневно – до 10, 271 млн. барела дневно, което е нов връх във връзка с данните за седмицата.

Саудитска Арабия, Русия и ОПЕК ще не престават напъните си за стабилизиране на международния пазар на нефт до края на 2018 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР