Петролът поскъпна с повече от 2%, след като руският президент

...
Петролът поскъпна с повече от 2%, след като руският президент
Коментари Харесай

Цените на петрола скочиха с повече от 2% след частичната мобилизация в Русия

Петролът нарастна с повече от 2%, откакто съветският президент Владимир Путин разгласи частична военна готовност. Поради тази ескалация на войната в Украйна се породиха опасения за ограничение на доставките на нефт и газ. Фючърсите на суровия нефт вид " Брент " нарастнаха с 2,28 $, или 2,5%, до 92,90 $ за барел към 10:07 ч. българско време. Вчера те поевтиняха с 1,38 $. Американският недопечен нефт „ West Texas Intermediate “ (WTI) се търгува за 86,16 $ за барел, което съставлява растеж от 2,22 $, или 2,6%.

Ескалацията на войната ще докара до увеличение на несигурността във връзка с съветските енергийни доставки, сподели Уорън Патерсън, който е началник на отдела за проучване на суровините в „ ING “.  " Този ход може вероятно да докара до апели за по-агресивни дейности против Русия във връзка с глобите от страна на Запада ", сподели той. Петролът нарастна и доближи дълголетен връх през март, откакто избухна войната в Украйна.

Междувременно Съединените щати обявиха, че не чакат пробив за възкръсване на нуклеарното съглашение с Иран от 2015 година на Общото заседание на Организация на обединените нации тази седмица. Тази позиция понижава вероятностите за връщане на иранските барели на интернационалния пазар. Групата на производителите ОПЕК+ понастоящем изостава с рекордните 3,58 млн. барела на ден от индустриалните си цели. Това е към 3,5% от международното търсене. БГНЕС напомня, че тази седмица вложителите се приготвят за следващото нападателно повишение на лихвените проценти от Федералния запас на Съединени американски щати. Тази мярка може да докара до криза и внезапно понижаване на търсенето на горива.

Ръководителят на саудитския петролен колос „ Aramco “ (2222.SE) предизвести, че свободният потенциал за произвеждане на нефт в света може да бъде бързо изразходван, когато международната стопанска система се възвърне. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР