Петкратно увеличение на незаконната миграция на българо-турската граница спрямо 2021

...
Петкратно увеличение на незаконната миграция на българо-турската граница спрямо 2021
Коментари Харесай

Прокуратурата: Свидетели сме на петкратно увеличение на мигрантския натиск

Петкратно нарастване на противозаконната миграция на българо-турската граница по отношение на 2021 година, регистрират от прокуратурата. Полицейска интервенция стартира в цялата страна.

Засиленият миграционен напън е причина на територията на цялата страна да се прави взаимна профилирана интервенция на прокуратурата и органите на Министерство на вътрешните работи за противопоставяне на незаконната миграция.

По предписание на основния прокурор през днешния ден чиновници на ГДБОП, на Групово дело " Национална полиция ", на Групово дело " Гранична полиция, чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи и на ДАНС правят инспекции на лица, за които има данни, че правят каналджийска активност. Дългото затъмнение сред Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи даде своето отражение, означи Милева и добави, че четирима служители на реда починаха, до момента в който се пробват да спрат незаконни мигранти.

Въпреки това, тя уточни, че правоохранителните органи са почнали да приказват на един език.

Същевременно стана ясно, че двама грузинци са били задържани за трафик на осем незаконни мигранти от Сирия в границите на огромната интервенция против каналджийството у нас.

Мъжете са арестувани тази заран след гонене покрай ямболското село Голямо Крушево.

Акцията, наречена " Хавала " е взаимна сред полицията и прокуратурата. Прокурори, следователи, екипи на " Жандармерията " и проверяващи служители на реда от ГДБОП организират интервенцията, чиято цел е да прекъсне каналите за трафик на незаконни мигранти от южната граница с Турция към Сърбия и Румъния, и оттова към страни от Централна и Западна Европа.

По информация на БНР, има арестувани, които дават отговор за канали за незаконни мигранти, както и водачи, които транспортират мигрантите към вътрешността на страната. Вътрешният министър Иван Демерджиев изясни, че чака акцията да продължи на територията на Република Турция.

В София полицията прави претърсвания на апартамент в един от жилищните квартали.

Вижте повече детайлности във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР