Петков потвърди, че има 4 вицепремиера и 2 нови министерства

...
Петков потвърди, че има 4 вицепремиера и 2 нови министерства
Коментари Харесай

Петков и Радев си честитиха победите, ПП обеща кабинет в най-кратък срок

Петков удостовери, че има 4 вицепремиера и 2 нови министерства
Румен Радев одобри в президентството Кирил Петков и Асен Василев от Политическа партия при започване на двата дни договаряния с парламентарно показаните партии.

„ Убеден съм, че осъзнавате каква голяма отговорност ляга върху вас “, сподели той като ги поздрави за успеха на парламентарните избори и акцентира удоволствието си, че ги приема. 

„ Тази година организирахме три избора за Народно заседание. В резултат и трите пъти връчвам първия управнически мандат на разнообразни представители на парламентарните групи. Това е значимо предизвестие, че доверието на българските жители не се дава безплатно и би трябвало да се отстоява непрестанно “, сподели Радев.

„ Двете служебни държавни управления стабилизираха страната, демонстрираха, че може да има взаимоотношение сред хора с разнообразни политически възгледи “, похвали ги Радев.

Той увери, че президентската институция е отворена за разговор с бъдещото ръководство в границите на компетенциите си.

„ Това, което се случи в изборната нощ - както при нас, по този начин и при вас, носи голяма отговорност. Осъзнаваме, че е безусловно необходимо да има постоянно държавно управление, което да взема решение незабавните проблеми. Правителство с цялостен мандат и работещ парламент “, стартира Кирил Петков. Той също поздрави Радев за изборната победа.

„ Ние сме взели таи отговорност драговолно и в най-близко време ще ви представим кабинет от коалиция от 4 партии. В среднощ беше завършена работата по съдружното съглашение, реализирано след диалозите в 18-те експертни групи, и то бе изпратено на всичките ни сътрудници. Избрахме правилото на пропорция, тъй като е значимо за нас всеки от сътрудниците в обединението да се усеща пълновръстен и равнопоставен “.

На диалозите имахме над 90% общи политики и осъзнахме, че без значение дали имаме лява или дясна идеология - проблемите са толкоз наболели, че идеологията остава на един по-късен миг. България има потребност от автомагистрали, цялостни язовири.

В най-кратки периоди ще дойдем при вас с подготвеност за мандат “, заключи Петков.

След диалога с Радев, Петков удостовери, че в бъдещото държавно управление се чака да има четирима вицепремиери и две нови министерства.

„ Ние гледаме най-функционално да се разпределят нещата, не посредством партийни квоти или партийни разпределения, най-важно е тази конструкция на Министерския съвет да бъде работеща ", акцентира водачът на „ Продължаваме промяната “. Петков удостовери, че ще има  Министерство на държавните предприятия, уточнявайки, че разделянето ще е Министерство на стопанската система с няколко държавни предприятия и Министерство на нововъведенията и растежа.

Той съобщи, че до 24 часа ще стане ясно коя партия какъв брой министерски кресла ще има.

Тази седмица ще бъде връчен мандата, само че това зависи от отговора на съдружните сътрудници. Ако имаме утвърждение от тях, няма да бавим и ден, отговори той на въпрос дали незабавно ще показват състав на държавно управление. По думите му оптималният застрахователен предел би трябвало да бъде обновен със междинната работна заплата. Той не се покачва, а се актуализира, посочи Петков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР