Петимата задържани по случая с изоставен край Локорско камион с

...
Петимата задържани по случая с изоставен край Локорско камион с
Коментари Харесай

Петима са вече задържаните за трагедията с мъртви мигранти СНИМКИ

Петимата арестувани по случая с зарязан край Локорско камион с мигранти са престъпно проявени. Това сподели по NOVA основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. ком. Петър Тодоров.

„ Това е един в действителност драматичен случай. Към момента има арестувани 5 лица. Всички те са престъпно проявени с множеството престъпни прояви. Две от тях имат голям брой прояви за трафик на мигранти ”, посочи той.

Заподозрените уредници на групата имат две досъдебни производства за предходната година. По едното от тях има условна присъда от 5 месеца отнемане от независимост, акцентира основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Гл. ком. Тодоров акцентира потребността от законови промени и призна, че у нас доста дребен % от присъдите са ефикасни.

По-рано зам.-главният прокурор Борислав Сарафов сподели пред публицисти, че четирима души са арестувани по случая за 24 часа.

„ Ако се потвърди съпричастността им, ще бъдат упрекнати ”, добави Сарафов и посочи, че става въпрос за каналджийска активност.



„ Разследването дотук е открило, че мигрантите са минали границата благодарение на стълба, прекарали са няколко дни в гората край град Ямбол и по-късно са натоварени на камиона, в който бяха открити. Част от тях са се задушили – 18 души. Оцелели са 34 индивида, по техни данни са жители на Афганистан ”, сподели още Сарафов. В момента те се разпитват в Националната следствена работа, на други се оказва здравна помощ.

„ На мястото, където е открит камионът, се прави оглед от следователи от Националната следствена работа, прокурори от Градската прокуратура и чиновници на Министерство на вътрешните работи. Иззели сме 16 броя ДНК следи от камиона, сподели Борислав Сарафов. Нямам никакво подозрение, че ще установим по безспорен метод кой е карал камиона и кои са причинителите на това злочинство, довело до гибелта на 18 души ”, добави зам.-главният прокурор.



Сарафов посочи, че все още има трима арестувани по Закона за Министерство на вътрешните работи, на тях не са им повдигнати обвинявания. Претърсват се три адреса, домовете на обвинените. Ако бъдат разпознати, ще създадем и разбор на отпечатъците и ДНК следите, в случай че някой от тях излезе, че е бил в този камион, ще бъде притеглен като обвинен, изясни Сарафов. 

За четвърти арестуван заяви малко по-късно Атанас Илков, шеф на Главна дирекция „ Национална полиция “. Става дума за водача на камиона, който е от Бургас. Товарният автомобил, в който са открити мигрантите, също е с бургаска регистрация, заяви Илков.

„ В 14:15 получихме сигнал на тел. 112 от жител, който е минавал по пътя, че е открил лица с профил на мигранти. Той ги е довел дотук и са открити телата ", сподели Атанас Илков. По думите му арестуваните са лица, за които полицията има учредения да счита, че имат съпричастност към каналджийска активност. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР