Петимата кандидати, подали оферти за концесията на летище "София", бяха

...
Петимата кандидати, подали оферти за концесията на летище "София", бяха
Коментари Харесай

Нов терминал, карго и паркоместа са част от офертите за концесията на летище София

Петимата претенденти, подали предложения за концесията на летище "София ", бяха позволени до обществената процедура по отваряне на офертите им. Решението разгласи Велик Занчев, заместник-министър на превоза осведомителните технологии и известията, който е и ръководител на комисията по осъществяване на процедурата по концесия на летище "София " по време на обществено съвещание на комисията в Министерство на превоза, на което бяха отворени офертите на претендентите.

Преди началото на общественото отваряне на офертите, министърът на превоза Росен Желязков разгласи, че това е процедура за публично-частно партньорство, която е относително нова. Той акцентира, че цялата документи по процедурата се съхранява в предпазени сейфове под 24 часово наблюдаване и посочи, че това е първата напълно електронна процедура. Единствено обвързващите оферти на участниците се подават на хартия. Те бяха прочетени от членове на комисията сега на тяхното отваряне.

Петимата претенденти, позволени за присъединяване са: Консорциум "Витоша " с водещ член "Манчестър Еърпорт Груп Оувърсийз Инвестмънтс Лимитид "; Консорциум "Соф Кънект " с водещ член "Меридиам Ийстърн Юръп Инвестмънтс САС ". Консорциум "ССБ София Еърпорт ДжейВи " с водещ член "ССБ Зауервайн & Шефер Бау " АГ; Четвъртият участник е "Фрапорт България " ЕАД. Петият участник в процедурата е Консорциум "Еърпортс Де Пари " Европейски Съюз. ЕЙ и "ТАВ Хавалиманларъ Холдинг " А. Ш. с водещ член "Еърпортс Де Пари " Европейски Съюз. ЕЙ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР