Петима висши прокурори бяха уволнени в Украйна, ден след като

...
Петима висши прокурори бяха уволнени в Украйна, ден след като
Коментари Харесай

Петима висши прокурори и служител на украинското МО са следващите в чистката срещу корупцията - 112

Петима висши прокурори бяха уволнени в Украйна, ден откакто президентът Володимир Зеленски сложи начало на най-значимите политически промени от започването на войната , оповестиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Уволнените чиновници са били освободени от служба от основния прокурор Андрей Костин " по взаимно единодушие ", разгласи неговата канцелария. От уеб страницата й излиза наяве, че са били освободени началниците на регионалните прокуратури в Запорожка, Кировградска, Полтавска, Сумска и Черниговска област.

Десетки висши украински чиновници, в това число един от заместниците на основния прокурор, бяха освободени от служба през вчерашния ден. Анализатори считат, че става дума за реакция на неотдавнашни кавги, свързани с корупция и злоупотреби с власт.

Междувременно още един върховен чиновник от украинското министерство на защитата беше освободен от служба поради абсурда, обвързван с покупки на храна за военните на повишени цени, съобщи ДПА.

" Директорът на отдела по закупуване на снабдяване на министерството на защитата (Богдан) Хмелницки беше уволнен ", заяви нощес във фейсбук ръководителката на антикорупционната комисия на украинския парламент Анастасия Радина.

Зам.-министърът на защитата Вячеслав Шаповалов към този момент подаде оставка поради аферата.

През почивните дни в украинските медии се появиха информации, че МО купува храна за бойците на цени до три пъти по-високи от тези в магазините за продажба на дребно. След това министърът на защитата Олексий Резников заяви за " неточности " в някои контракти, които той наредил да бъдат преразгледани.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР