Петима състезатели по плувни спортове ще защитават честта на България

...
Петима състезатели по плувни спортове ще защитават честта на България
Коментари Харесай

В Русе няма общински спортен басейн



Петима състезатели по плувни спортове ще пазят достойнството на България на олимпиадата в Токио. Всички те, с цел да реализиран триумфите, с които да се гордеем взаимно, би трябвало да плуват стотици часове в басейните. Русенските плувци и ватерполисти са измежду елита на този спорт.
Не минава и седмица без вдъхновяващо известие за нови достижения в плувните спортове на русенските деца, младежи или ветерани. От конкуренцията сред клубовете печелят освен състезателите, само че и градът чието име стои в челните редове на таблиците за класиране в страната и чужбина. Парадоксално е, че всички тези триумфи се реализират без нужната спортна база. Проблемите в плуването и неналичието на басейни разясниха двама от най- дейните плувци – Веселин Кулицов н Николай Петров.

От 30 години не е правено нищо по инфраструктура за плувни спортове . Последно беше стартирана и издигната постройка и коритото на басейна беше излято на стадиона Локомотив. Първият демократично определен кмет съобщи постройката и там сега има шивашка фабрика. Последният басейн издигнат в Русе сега се употребява за склад “.

„ За страдание този най-хубав и единствен басейн беше благосъстоятелност на частно сдружение, а не на Общината. Общината в нашия град в никакъв случай не е мислила за плувни спортове и в никакъв случай не е правила нищо за плувни спортове, което е срамотия , тъй като Русе е единственият град в България относително огромен, в който няма общински състезателен басейн -  единственият, няма различен подобен град. В Павликени има състезателен басейн общински, в Добрич има състезателен басейн общински, да не загатваме Благоевград, Сандански, и всички останали плувни центрове, при нас е покруса “.

„ Бездействието на общината се показва освен в непострояването на нов басейн, а и в поддръжката на всичко, което има “.

Упреците на Веселин Кулицов и Николай Петров са отправени главно към общинското управление без значение какво е било то в другите години.

„ Община Русе построява в квартал „ Дружба “ спортна зала с басейн, настрана община Русе има план, по който е издадено към този момент позволение за градеж на нов басейн на известното място до мола  - бул. „ Липник “, разяснява кметът Пенчо Милков.

Проектът ще коства 5 милиона и половина.
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР