Петима руснаци, мобилизирани да се бият в Украйна, са починали

...
Петима руснаци, мобилизирани да се бият в Украйна, са починали
Коментари Харесай

Руските власти официално потвърдиха смъртта на мобилизирани руснаци

Петима руснаци, мобилизирани да се бият в Украйна, са умряли след влизането си в армията, оповестиха управляващите, откакто през последните дни се появиха и други такива известия, заяви Франс прес. Руските управляващи обаче не прецизират повода за тези смъртни случаи, нито къде са се случили. Пресслужбата на Челябинска област, представена от ТАСС, удостовери гибелта на петима души от този регион в Западен Сибир, съобщи ST.

" Ще предоставим цялата нужна помощ на фамилиите и околните на нашите починали бойци ", добави пресслужбата.

Семействата и околните на всеки умрял ще получат по един милион рубли (16 000 евро).

Предишният ден съветският народен представител Максим Иванов заяви, че мобилизиран мъж от Челябинска област е умрял от " свръхдоза " по време на образованието си.

След оповестяването на военна готовност в Русия на 21 септември съветската преса и локалните управляващи неведнъж съобщаваха за гибелта на мобилизирани бойци, основно в Урал и Сибир. На 3 октомври Максим Иванов съобщи, че има три смъртни случая на мобилизирани във военна база в Свердловска област.

Според него един от тях е умрял от инфаркт, различен се е самоубил, а последният - от алкохолна цироза, откакто е бил изпратен вкъщи.

Кремъл призна, че при мобилизацията са били позволени " неточности ". Има случаи на готовност на хора, страдащи от болести, или надхвърлили законовата възраст за работа в армията.

Миналата седмица министърът на защитата Сергей Шойгу съобщи, че за две седмици са били мобилизирани повече от 200 000 души. Те ще бъдат изпратени да се бият в Украйна, където съветската войска претърпя огромни неуспехи в последните украински контраофанзиви, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР