Петима от задържаните ало измамници от разбитата при акция у

...
Петима от задържаните ало измамници от разбитата при акция у
Коментари Харесай

Петима от ало бандата на Бобито остават в ареста

Петима от арестуваните ало измамници от разрушената при акция у нас и в Румъния тайфа на Борислав Димитров-Бобито остават в ареста. Това реши Специализирания углавен съд през днешния ден. Тарторът на групата и още четирима от съучастниците му бяха хванати в Румъния и сега са там.

Днес пред съда застанаха бащата на Бобито Георги Василев, неговият родственик Николай Николов и фамилията от София Анелия, Валентина и Валентин Първанови. По време на съвещанието стана ясно, че всеки от тях е имал избрани задания в групата. Някои от тях били мулета, фамилията пък се занимавало основно със звъненето по телефона на жертвите.

Държавното обвиняване акцентира, че в случай че бъде наложена мярка друга от “задържане под стража ”, има огромна заплаха обвинените да извършат друго закононарушение, защото те са правили активността си най-вече посредством телефони и това би могло да продължи.

" Предвид предходни изявления в медиите, стана ясно, че телефони има и в следствените арести, тъй че в случай че това е аргумента на държавното обвиняване, те биха могли да правят закононарушения и оттова ”, съобщи по време на съвещанието бранителят на семейство Първанови Юлиян Дацев.

Майката, татко и дъщерята Първанови пък били толкоз положителни в занаята, че една от жертвите на групата Виолета Ларсен даже трансферирала своя апартамент на дъщерята Валентина. Освен това тя дала стотици хиляди левове на мошениците в продължение на повече от година.

“Здравословното ми положение не е положително. Представените експертизи са от 2007 година, само че просто при арестите разпердушиниха всичко и в този момент единствено тези документи са намерили в дома ми. Имам непрекъснат адрес и ме откриха там. Ако ми бяха пратили призовка щях самичък да дойда. Не беше нужно да влизат и да унищожават къщата ми, както и да стрелят по кучето ми, което беше извънредно ”, сподели пред съда обвиненият Валентин Първанов.

В дома му са открити огромен брой телефони, сим карти и пари. Намерен е даже и подправен документ, публикуван от Криминална полиция и с автограф от контрольор Кръстев. Измамниците са се представители като чиновници на реда, които провеждат акция за залавяне на ало тайфа.

Според следствието единствено за година групата на Бобито е прибрала над 2 милиона лв..

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР