Петима от бежанците бяха болни след дългото пътуване и жителите

...
Петима от бежанците бяха болни след дългото пътуване и жителите
Коментари Харесай

Още бежанци рохинги пристигат в Индонезия въпреки отхвърлянето от страна на местните

Петима от бежанците бяха заболели след дългото пътешестване и жителите им дадоха храна и вода, до момента в който чакаха указания от имиграционните и локалните управляващи да решат къде да ги отведат. Жителите обаче не желаят бежанците в своите общности и предходната седмица мнозина стачкуваха против неотдавнашните идващи рохинги.

„ Помогнахме им, защото изглеждаха доста слаби от апетит и дехидратация “, сподели Амирудин. „ Но доста поданици не могат да ги одобряват да живеят в нашето село, тъй като те единствено ще донесат проблеми по-късно. “

Той сподели, че един от бежанците е споделил на управляващите, че са отплавали от бежанския лагер Кокс Базар в Бангладеш за Индонезия и остана затънал на остров фар.

Около 740 000 рохинги бяха презаселени в Бангладеш, откакто избягаха от домовете си в Мианмар, с цел да избягат от брутална антибунтовническа акция на силите за сигурност. Но лагерите в Бангладеш са мизерни, с възходящо принуждение от банди и несдържан апетит, което кара доста хора да бягат още веднъж.

Тълпа о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР