Петима мобилизирани руснаци, са починали след влизането си в армията,

...
Петима мобилизирани руснаци, са починали след влизането си в армията,
Коментари Харесай

Русия призна: Има починали мобилизирани войници


Петима мобилизирани руснаци, са умряли след влизането си в армията, оповестиха съветските управляващи, представени от “Франс прес ”.

Изказването им идва, откакто през последните дни се появиха и други такива известия. Властите в Русия обаче не прецизират повода за тези смъртни случаи, нито къде са се случили.

Властите в Челябинска област удостовери за гибелта на петима души от този регион в Западен Сибир. " Ще предоставим цялата нужна помощ на фамилиите и околните на нашите починали бойци ", добави пресслужбата. Семействата и околните на всеки умрял ще получат по един милион рубли или 16 000 евро.

Предишният ден съветският народен представител Максим Иванов заяви, че мобилизиран мъж от Челябинска област е умрял от " свръхдоза " по време на образованието си.

След оповестената в Русия на 21 септември съветските медии и локалните управляващи неведнъж съобщаваха за гибелта на мобилизирани бойци, основно в Урал и Сибир.

На 3 октомври Максим Иванов съобщи, че има три смъртни случая на мобилизирани във военна база в Свердловска област. Според него един от тях е умрял от инфаркт, различен се е самоубил, а последният - от алкохолна цироза, откакто е бил изпратен вкъщи.

От оповестиха, че при мобилизацията са били позволени " неточности ". Има случаи на готовност на хора, страдащи от болести или надхвърлили законовата възраст за работа в армията.

Миналата седмица министърът на защитата Сергей Шойгу съобщи, че за две седмици са били мобилизирани повече от. Те ще бъдат изпратени да се бият в Украйна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР