Петима министри от кабинета Петков, чиято оставка предстои да бъде

...
Петима министри от кабинета Петков, чиято оставка предстои да бъде
Коментари Харесай

Петима министри трябва да отговарят на депутатски въпроси

Петима министри от кабинета „ Петков ”, чиято оставка следва да бъде импортирана в Народното събрание в понеделник заран, ще вземат участие в парламентарния надзор през днешния ден, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Първа на трибуната ще се качи външният министър в оставка Теодора Генчовска, към която има единствено един въпрос и той е по отношение на разкриване на българско посолство в Литва, Латвия и Естония.

Здравният министър проф. Асена Сербезова също ще дава отговор единствено на един въпрос, заложен от двама народни представители. Мирослав Иванов и Кристиан Вигенин са задали въпрос по отношение на построяването на нов болничен комплекс в Ямбол.

Министърът на културата в оставка Атанас Атанасов ще дава отговор на пет въпроса, свързани със „ Сценичните изкуства ”, оценката и идентификацията на нематериално културно завещание, както и за финансовата поддръжка към библиотекарите.

Земеделският министър в оставка Иван Иванов ще дава отговор на въпрос за липса на противоградова отбрана в област Смолян.

Последен в контрола ще взе участие вътрешният министър Бойко Рашков, който продължава да дава отговор на серията въпроси от Движение за права и свободи по отношение на дейности за оказан напън и тормоз от страна на Министерство на вътрешните работи по време на предизборната акция и в изборния ден. Останали са единствено още 36 въпроса, на които Рашков би трябвало да даде отговор по време на парламентарния надзор. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР