Петима художници са номинирани за Националната награда за живопис на

...
Петима художници са номинирани за Националната награда за живопис на
Коментари Харесай

Петима художници са номинирани за Националната награда на името на Майстора



Петима художници са номинирани за Националната премия за живопис на името на Владимир Димитров – Майстора за 2021, оповестиха от галерията в Кюстендил. Галерията, носеща името на огромния ни художник и съхраняваща най-богатия фонд от негови творби, е хазаин на церемонията, която ще се състои на 1 февруари, когато се означават 140 години от рождението на Майстора.

 Атанас Парушев, Богдан Александров, Иво Бистрички, Милко Божков и Десислава Минчева  са създателите, номинирани за националната премия за 2021 година, избрани от 11-членно жури, с ръководител Любен Генов – ръководител на Съюза на българските художници (СБХ), членове на СБХ, представители на Министерство на културата и Община Кюстендил.

Програмата за честване на годишнината ще стартира на 1 февруари, от 15:00 часа, с поднасяне на цветя пред паметника на Владимир Димитров – Майстора и посещаване на къщата-музей в село Шишковци. Час по-късно церемонията ще се придвижи пред галерията „ Владимир Димитров-Майстора “ в Кюстендил. Там ще се състои концерт на класическа музика, с присъединяване на Росица Бояджиева-Вълева – флейта и Симеон Кирков – виола.

От 17:00 часа, в незавършеното пространство на художествената изложба в Кюстендил ще бъде открита галерия на Йордан Кисьов, притежател на националната премия за живопис на името на Майстора за 2020 година. Веднага по-късно ще стартира и церемонията по връчване на националната премия за живопис на новия лауреат.

Снимки – ХГ " Владимир Димитров - Майстора " - Кютендил
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР